A frontvonalban dolgozók részesülnek elsőként az oltóanyagból

Megkezdődik a koronavírus elleni vakcina iránti igényfelmérés az egészségügyi dolgozók körében.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő2020. 12. 19. 17:21
A woman holds a small bottle labeled with a "Coronavirus COVID-19 Vaccine" sticker and a medical syringe in this illustration
Fontos, hogy minél többen oltassák be magukat, hogy az élet visszatérhessen a rendes kerékvágásba. Fotó: Dado Ruvic Forrás: REUTERS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) megkezdi a koronavírus elleni vakcina igényfelmérését az egészségügyi dolgozók körében, annak érdekében, hogy a frontvonalban helytálló, a betegeket ellátó egészségügyi dolgozók elsőként részesülhessenek az oltóanyagból – áll a szervezet szombati közleményében. Mint írják: első körben az aktív és krónikus betegeket ellátó egészségügyi intézményekből várják az igényeket december 22-ig, majd folyamatosan bővül a kör. A várhatóan a két ünnep között érkező vakcina beadását a Nemzeti Népegészségügyi Központ szervezi, a NEAK az adatok feldolgozásával segíti a folyamatot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.