A gyermekek és családok életét segítő digitális alkalmazásokat díjaztak

Csekő Imre
2019. 04. 25. 15:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A száznegyvennégy beérkezett pályamű közül nyolc részesült elismerésben és osztozott meg az elnyerhető 15 millió forinton a Vodafone Digitális Díjak szerdai átadásán. A telekommuniká­ciós világcég olyan alkalmazások fejlesztésére írt ki pályázatot, amelyek gyermekek, családok életét vagy nonprofit szervezetek munkáját könnyítik meg. A társadalmi szervezetek kategóriában egy illegális hulladéklerakó helyek bejelentésére alkalmas alkalmazás nyert. A család kategóriában egy, a családok pénzügyi tudatosságát fejlesztő applikáció lett az első, míg a harmadik kategória díját egy tartósan kórházban fekvő gyermekek mindennapjait színesebbé tevő virtuális valóság alapú alkalmazás fejlesztői kapták meg.

Az átadón Amanda Nelson, a társaság vezérigazgatója elmondta: törekednek arra, hogy a mobiltechnológiai megoldásokat a társadalom szolgálatába állítsák, a zsűri elnöke, Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium infokommunikációért felelős helyettes államtitkára pedig azt hangsúlyozta, hogy a három pályázati terület a kormány számára is különösen fontos.

Az eseményen Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára különdíjat adott át egy, a nevelőszülők munkáját napi játékötletekkel segítő applikáció fejlesztőinek. Az államtitkár lapunk kérdésére úgy fogalmazott: a digitális alkalmazások rengeteget segíthetnek a hátrányos helyzetűek, köztük a fogyatékkal élők életének teljesebbé tételében, s ezek a fejlesztések segíthetnek jövőképet adni a gyermekeknek is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.