A gyermekvédelmi intézményekben is látogatási tilalom lép érvénybe

A bentlakásos szociális intézményekre vonatkozó korlátozások továbbra is érvényben maradnak.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 03. 07. 14:11
null
Az államtitkár emlékeztetett: az egyházak már akkor is foglalkoztak szociális feladatokkal, amikor az államnak még nem volt ilyen feladata Fotó: Kurucz Árpád Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára vasárnap délelőtt a Facebook-oldalán nyilvános közleményben jelentette be, hogy a holnaptól érvényes korlátozások a magyarországi gyermekvédelmi intézményeket is érintik.

A bejelentett szigorítások értelmében az országos tiszti főorvos április hetedikéig a gyermekvédelmi intézményekben és a javítóintézetekben is intézményelhagyási és látogatási tilalmat rendelt el.

Az államtitkár kifejtette, csak az intézmények által szervezett szabadidős program miatt, vagy indokolt esetben az intézményvezető külön engedélyével lehet elhagyni ezeket az intézményeket az ott nevelt gyermekeknek, szigorúan betartva a fertőzés elleni védekezés egyéni szabályait, a távolságtartást és a védőeszközök megfelelő használatát.

Fülöp Attila hozzátette, hogy

a bentlakásos szociális intézményekre vonatkozó korlátozások továbbra is érvényben maradnak, ezért ezekben az intézményekben a szabályok változatlanok.

A hétfőtől elrendelt, személyes megjelenést igénylő szolgáltatásokra vonatkozó szigorítás a szociális szolgáltatásokra nem vonatkozik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.