A gyűlöletkeltés a baloldal fő receptje

A baloldal folytatja a gyűlöletkeltést: míg korábban csak bizonyos társadalmi csoportokat támadtak – például a Jobbik a nyugdíjasokat –, ma már mindenkit, aki jobboldali szavazó – mondta lapunknak Deák Dániel. A XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint a baloldal egyszerre követ kommunista taktikát és az amerikai receptet.

2021. 01. 13. 5:55
null
Fekete-Győr három éve füstbombát dobott a rendőrökre Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A baloldal folytatja a gyűlöletkeltést: míg korábban csak bizonyos társadalmi csoportokat támadtak meg, ma már minden jobboldali szavazót. Ez a 2018-as választási eredmények alapján közel hárommillió embert jelent – jelentette ki lapunknak Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője. Mint mondta, a baloldali politikusok ezúttal az amerikai Capitoliumnál történt erőszakos cselekmények kapcsán vonnak párhuzamot a hazai jobboldali szimpatizánsokkal, azt állítva, hogy az erőszak a jobboldalra jellemző.

Ezzel szemben a valóság az, hogy az elmúlt években rendre a baloldal hajtott végre erőszakos cselekményeket

, elég csak arra gondolni, amikor 2014-ben megrohamozták a Fidesz székházát vagy amikor 2018-ban a Parlament előtt randalíroztak, sőt Fekete-Győr András még füstbombát is dobott a rendőrökre.

Ez egy jól bevált kommunista taktika: vádold meg az ellenfeled azzal, amit valójában te követtél el

– tette hozzá az elemző.

Fekete-Győr három éve füstbombát dobott a rendőrökre. Fotó: Havran Zoltán

A baloldali politikusok kormányon sem nélkülözték az erőszakot: 2010 előtt rendszeresen szétverették a békés tüntetéseket, amelyek során rengetegen megsérültek. Deák Dániel emlékeztetett: 2010 óta ilyen nem történt, a rendőrség mindig szakszerűen és higgadtan kezelte a provokációkat is. Szemmel láthatóan az amerikai recept mintaként szolgál a magyarországi baloldali politikusoknak, ez már a Black Lives Matter nevű szélsőbaloldali mozgalom tavalyi rendbontásait követően egyértelművé vált. Főként a Momentum, de más baloldali pártok is igyekeztek az amerikai faji konfliktusokat hazánkban is megjeleníteni. Az elemző úgy látja,

a 2022-es választási kampányban is a gyűlöletkeltés lesz a baloldal fő receptje,

hiszen így akarják mozgósítani az ellenzéki szavazókat és elterelni a figyelmet a kormányzásképtelenségükről.

Mint ismert, a II. kerület momentumos alpolgármestere, Berg Dániel az Azonnali.hu-ra írt véleménycikkében a Capitolium ostromával kapcsolatban azt írta: „2022-ben Orbán Viktortól, a populizmus nagymesterétől sem várhatunk sokkal jobbat.” A Jobbik közösségi oldalán közzétett montázs pedig azt illusztrálta, hogy Orbán Viktor hívei agresszív nyugdíjasok. Utólag kiderült, a párt kínos hibát követett el: a montázson szereplő dühös, idős hölgy, 2016-ban a Kossuth téren, a Népszabadság melletti tüntetett. A párt azóta eltávolította a képet.

Antifa-miliőben a Momentum elnöke

Egy interneten elérhető videó tanúsága szerint Fekete-Győr And­rás két éve olyan vörös színű lobogóktól körülvéve hajított füstbombát a rendőrökre, amelyeken fellelhető volt az erőszakos Antifa-mozgalom egyik szimbólumára hajazó jelkép. Ez azért fontos, mert a hírek szerint a Capitolium erőszakos ostrománál is jelen volt az Antifa és a BLM (Black Lives Matter – A fekete életek számítanak) egyik provokátora. Amikor a még csak alakulgató szivárványkoalíció igyekezett forradalmat kirobbantani a munka törvénykönyvének módosítása ürügyén, az utcára vitt tömegben a tüntetők között a szélsőbaloldali Antifa-mozgalom tagjai, magukat anarchistának kikiáltó demonstrálók, vörös csillagos pulóveres kommunisták is voltak. A demonstrálók között számos külföldi is jelen volt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.