A harmadik járványhullám tetőzése óta a legalacsonyabb a lélegeztetőgépen lévők száma

Jelenleg 445 Covid–19-beteget kezelnek lélegeztetőgépen, ami kevesebb mint a harmadik járványhullám tetőzése óta bármikor.

Munkatársunktól
2021. 05. 07. 9:33
RÉTHY Pál
Békéscsaba, 2021. május 6. Mészáros Marianna asszisztens beolt egy várandós nőt a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina első adagjával a Békés Megyei Központi Kórház, Dr. Réthy Pál Tagkórház egyik oltópontján Békéscsabán 2021. május 6-án. MTI/Rosta Tibor Fotó: Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már több mint 4,2 millió magyart oltottak be a koronavírus ellen, s közülük 2,4 millióan már a második oltást is megkapták – olvasható a Koronavírus.gov.hu pénteki tájékoztatójában. A legfrissebb pandémiás adatokat ismertetve írták, hogy

106, többségében idős, krónikus beteg hunyt el, és jelenleg 3855 koronavírusos beteget ápolnak kórházban. Utóbbiak közül 445-en vannak lélegeztetőgépen, ami jóval kevesebb mint az elmúlt időszakban bármikor.

Közölték: már több mint 4,8 millióan regisztráltak oltásra, és nyolcvan százalékuk meg is kapta azt. Az online időpontfoglalóban Sinopharm-, AstraZeneca- és Szputnyik V oltásokat lehet jelenleg foglalni.

Felhívták a16–18 évesek figyelmét, hogy a jövő heti oltásukhoz legkésőbb péntek éjfélig regisztrálhatnak, és csak érvényes regisztrációval tudnak majd időpontot foglalni a jövő héten kezdődő Pfizer-oltásukra.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.