A hasonló márkájú termékek akár egyharmada eltérő összetételű az EU országaiban

Az Európai Bizottság szerint nincsenek bizonyítékok arra, hogy kelet és nyugat közt megosztottság alakult volna ki az élelmiszeripari termékek minőségében. A brüsszeli testület tegnap tette közzé jelentését, melyről Földi-Kovács Andrea beszélgetett Zsigó Róberttel, az Agrárminisztérium Élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkárával.

Forrás: HÍR TV2019. 06. 26. 17:04
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az élelmiszert előállító nemzetközi cégek sok esetben változtattak a receptúrán, ennek köszönhető, hogy a vizsgált élelmiszerek csupán egyharmadáról mutattak ki különbséget – jelentette ki az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a Hír TV Magyarország élőben című műsorában az Európai Bizottság kettős élelmiszer-minőséget vizsgáló jelentése kapcsán.

Zsigó Róbert szerint az ügyben folytatott uniós vizsgálattal azt is sikerült elérni, hogy amely cégek más receptúra alapján készítik egy adott országba a termékeiket, azt kötelesek feltüntetni.

A jelentésnek egy része az, hogy az élelmiszer gyártóknak megmutatták és véleményt mondhattak. Az egyik új vélemény úgy szólt, szó szerint idézem a jelentésből: „Az adatgyűjtés idején a már módosított termékek egyes piacokon megjelentek, más piacokon pedig még a korábbiak voltak elérhetők.”

Az egyik célunk az volt, hogy a gyártók ezt a tisztességtelen magatartást befejezzék. Ez a mondat azt jelenti, hogy voltak olyan piacok, ahol már a módosított receptúra szerint készültek a termékek és voltak, ahol még a régi szerint. Valószínűleg azért is lehetett kevesebb a módosított vagy eltérő összetételű termékek aránya mert a gyártók is beismerték, hogy korábban voltak ilyen ügyek – mondta az államtitkár.

A teljes beszélgetés IDE KATTINTVA érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.