A horvátok letartóztatták a BMW-s ámokfutót

2019. 07. 15. 17:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mégis letartóztatta a horvát rendőrség szombaton késő este annak a BMW-nek a sofőrjét, aki három napja súlyos balesetet okozott az A4-es autópályán a Varasd közelében lévő fizetőkapunál – közölte a Jutarnji List című horvát napilap a zágrábi hatóság közleményére hivatkozva. A balesetben magyarok is megsérültek.

A szerencsétlenség csütörtökön történt, a közzétett kamerafelvételek szerint egy család gépkocsijával a fizetőkapuhoz érve lassított, amikor fékezés nélkül hátulról beléjük rohant egy BMW, amelyet egy 35 éves horvát állampolgár vezetett. Az óriási ütéstől a magyar autó először nekicsapódott a beton úttorlasznak, majd a fizetőkapu bódéjának, ezután megpördült és egy bódénak, illetve az ott várakozó magyar rendszámú autónak is nekicsapódott.

A rendőrség a horvát férfit a balesetet követően előbb őrizetbe vette, majd később elengedte. A hatóságok több eredményre is vártak, így arra a vér- és vizeletmintára, amelyet rögtön a baleset után vettek az elkövetőtől, hogy megállapítsák, kábítószer hatása alatt állt-e. Az alkoholteszt szerint a férfi nem volt ittas állapotban. Továbbá a telefonszolgáltató jelentését is várták, hogy kiderüljön, a sofőr használta-e telefonját a baleset előtt.

A lap közlése szerint a horvát férfinak drogproblémái voltak, és mindössze két nappal a baleset előtt tért haza egy elvonókúráról, ahol függőség ­miatt kezelték. Úgy tudják, mindhárom sérült túl van az életveszélyen. A hétéves kisfiút többször is meg kellett műteni, de már nincs az intenzív osztályon; az anyukának, bár súlyosak a sérülései, stabil az állapota. Az édesapát fejsérülés miatt több napig mesterséges kómában tartották, de már ő is jobban van. Mint kiderült, a magyar rendszámú autóval balesetet szenvedett család Ausztráliában él.

A hétvégén Magyarországon is több súlyos közúti baleset történt. Szombaton például a 82-es főúton egy mentőautónak ütközött egy személygépkocsi. A mentőt egy szüléshez riasztották és megkülönböztető jelzéssel közlekedett. A balesetben egy nő a helyszínen életét vesztette, egy férfi súlyosan megsérült. A mentősök könnyebb sérüléseket szenvedtek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.