A Hunguest birtokba vette a Hotel Sóstót

Az Opus Global Nyrt. érdekkörébe tartozó Hunguest Hotels Szállodaipari Zrt. hétfőn birtokba vette Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő új, négycsillagos wellness- és konferenciaszállodáját a Hunguest Hotel Sóstót – közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn.

2019. 10. 07. 19:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a Hunguest Hotels Zrt. még tavaly áprilisban nyerte el a superior besorolású hotel üzemeltetési jogát 10 évre, amely egy alkalommal 5 évre meghosszabbítható.

Felidézték, hogy a 123 szobás szálloda – amely október 25-én nyílik meg – kivitelezése 2017 májusában kezdődött.

A Hunguest Hotels Zrt. és Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának közös közleménye szerint a szálloda, amely 85 új munkahelyet teremtett, a Sóstó Fejlesztési Program részeként, a Modern városok programban valósult meg.

A beruházás összértéke 4 milliárd forint volt, ebből 3,1 milliárd forint a kormányzati támogatás, 900 millió forint a város saját forrása.

A Konzum Nyrt. tavaly áprilisban jelentette be a BÉT honlapján, hogy a közvetett tulajdonát képező Hunguest Hotels Szállodaipari Zrt. tette a legkedvezőbb ajánlatot a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és a „Sóstó-Gyógyfürdők” Szolgáltató és Fejlesztő Zrt. által a hotel üzemeltetésére indított közbeszerzési eljárásban.

A Konzum Nyrt. 2019. június 30-án beolvadt az Opus Global Nyrt.-be.

Az Opus Global részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a részvény a hétfői kereskedést 367 forinton zárta, 9,80 forinttal, 2,60 százalékkal gyengébben a pénteki záróáránál. Az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyamuk 591 forint, a legalacsonyabb 342 forint volt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.