Díjazzák a frontvonalban dolgozó nőket

A Fáradhatatlanul a frontvonalban címmel megjelentetett felhívásra csütörtöktől bárkit lehet jelölni.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 05. 13. 12:35
NOVÁK Katalin
Budapest, 2021. május 13. Novák Katalin családokért felelõs tárca nélküli miniszter beszél a Nõk Magyarországért Klub díjának idei meghirdetésén a Design Terminálban 2021. május 13-án. A Nõk Magyarországért Klub a díjjal olyan nõket kíván erkölcsileg és anyagilag is elismerni, akik a koronavírus-járvány idején "bátran, kitartóan és példamutató módon" helytálltak a pandémia terjedésének lassításában, a betegség megelõzésében, kezelésében, a negatív hatások csökkentésében. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azokat a női „hősöket” szeretnék reflektorfénybe állítani a díjjal, akik azért szolgálnak az egészségügyben, az oktatásban, a szociális területen vagy akár bolti eladóként, hogy mások élete élhetőbb legyen, miközben otthon a saját családjukról is gondoskodnak – mondta Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a Nők Magyarországért Klub sajtótájékoztatóján.

A Novák Katalin miniszter által alapított Nők Magyarországért Klub idén is díjazza a járvány frontvonalában teljesítő nőket
Fotó: Miniszterelnökség Családokért Felelős Tárca Nélküli Miniszter

Novák Katalin, az egyesület alapító elnöke hangsúlyozta, hogy amikor már mindannyian belefáradtunk abba, hogy nem élhetjük a régi életünket, nem feledkezhetünk el azokról a nőkről, akik továbbra is a frontvonalban dolgoznak értünk. A díjjal nekik mondunk köszönetet.

A tavalyi felhívásra csaknem 500 jelölés érkezett, és idén legalább ennyire számítanak. A miniszter elmondta, a jelöltekről most is közönségszavazást tartanak, a fődíjasok pedig kategóriánként 5-5 millió forintban részesülnek.

A díjazottak munkájának elismerésekét a klub tavaly is kapott olyan felajánlásokat, mint üdülési lehetőségek, wellnesshétvégék, belépők kulturális és sportprogramokra.

Ahol a világban a nők hangsúlyosan részt vettek a koronavírus elleni védekezés megszervezésében, vagy ahol részt vettek a politikában, ahol a kabinetben női miniszterek ülnek és családpolitikával foglalkoznak, sokkal erősebb a szociális háló. A nők „közös megoldásokat keresnek és nem az ellentétekre építenek” – mondta Bogyay Katalin, a Magyar ENSZ Társaság vezetője, a klub egyik alapítója. Bogyay a díjat fontos üzenetnek nevezte minden magyar és külföldi nő számára.

A Nők Magyarországért Klub honlapján közzétett felhívás szerint olyan nőket kívánnak erkölcsileg és anyagilag is elismerni, akik a koronavírus-járvány idején bátran, kitartóan és példamutató módon helytálltak a pandémia terjedésének lassításában és a negatív hatások csökkentésében.

A jelölteket a https://www.nokmagyarorszagert.hu/dij/ oldalon június 30-áig lehet megnevezni egészségügyi, szociális, oktatási és egy nyitott, „egyéb” kategóriában

A klubot három éve hozták létre polgári értékrendet valló nők az oktatás, a kultúra, a diplomácia, a tudomány és a vállalati szféra területéről, azzal a céllal, hogy bemutassák, mennyi lehetőség rejlik a nőkben. Alapító tagjai között van Szili Katalin miniszterelnöki megbízott és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.