A járványhelyzetben is biztonságos az utazás a MÁV-val (X)

A MÁV eltökélt abban, hogy szolgáltatása minden szempontból igazodjon a mai utasok elvárásaihoz. Az elmúlt években az elektronikus jegyértékesítési rendszere több mérföldkövet is elért, és a közlekedési versenytársai közül kiemelkedik az elérhető jegyvásárlási lehetőségek számában is.

2020. 04. 05. 16:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Államvasutak az elmúlt években nagy hangsúlyt helyezett a jegyértékesítési csatornáinak modernizálásába, született és folyamatosan frissül egy Androidon és iOS-en is futó applikáció, és már az e-személyi segítségével is tárolhatjuk jegyünket és bérletünket. Online jegyvásárláskor PDF-ben is bemutathatjuk telefonunkról a jegyet, de ha esetleg olyan állomáson szállunk fel a vonatra, ahol nincs jegyvásárlásra mód, akkor azt bankkártyával, a jegyvizsgálónál is megtehetjük. Ezek mind-mind olyan megoldások, amelyek a mostani új és sok, nehéz kihívással teli időszakban különösen jól kihasználhatók, hiszen így érintésmentesen, fizikai kontaktus nélkül tudunk jegyet váltani és így biztonságosan utazni.

Az utasok digitális csatornák felé terelése egyre jobb számokat hoz. Az applikációban egy év alatt, 2018-ról 2019-re több mint 3,7 millióval nőtt az eladott jegyek száma és lett 4,6 millió, a regisztrált felhasználók pedig már közel 300 ezren vannak. De a bérletvásárlás 2019. decemberi bevezetése óta folyamatosan bővül az elektronikus bérletvásárlók száma is, ahol az utasok előszeretettel választják az elektronikus személyi igazolványhoz kapcsolt bérlettermékeket (arányuk 10% körüli).

Az elektronikus jegyvásárlást a MÁV azzal is támogatja, hogy különböző kedvezményeket biztosít a vásárlóknak, az alap 10 százalékos kedvezmény mellett egyes vonatok esetében akár 20 százalékkal is olcsóbban lehet jegyet váltani az offline lehetőségekhez – jegypénztár, jegykiadó automata – képest. Az érintésmentesség várhatóan a jövőben is cél marad a vasúttársaságnál, és ez a jegyellenőrzésnél sem sérül, mert a jegyvizsgálók minden esetben mobileszközzel „kezelik” a jegyünket, bérletünket. A vasúttársaság a teljes közlekedési közszolgáltatás elektronikus, érintésmentes jegyértékesítésére, ellenőrzésére képes, és már most lehet venni a MÁV mellett, a HÉV, a GySEV, a BKK és a Volánbusz járműveire jegyeket és bérleteket, biztosítva ezzel a kényelmes és az egészségvédelem szempontjából pedig biztonságos utazást.

A megújulás következő, 2020-as mérföldköve a MÁV-nál, hogy a korábbi, 2008-ban bevezetett weboldali jegyvásárlási felülete teljesen megújul, a belföldi jegyvásárlást követően év végén nemzetközi jegyeket is már válthatunk itt.

„A MÁV a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetre és a kijárási korlátozásra való tekintettel azt kéri az utasaitól, hogy csak az induljon útnak otthonról, akinek feltétlenül szükséges. Most az egészségünk védelme a legfontosabb.”

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.