A Jobbik a baloldallal közösen Magyarország ellen kampányolt

Dömötör Csaba a nehézségek ellenére is boldog, békés karácsonyt kívánt mindenkinek a parlamenti patkó mindkét oldalán.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 12. 16. 12:59
DÖMÖTÖR Csaba
Budapest, 2020. október 20. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. október 20-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jobbikos Balczó Zoltán az EU-csúcson elért eredményeket értékelve azt mondta: a vétó feladása fontos volt Magyarország és az EU szempontjából is, hiszen így hazánk megkapja a költségvetési forrásokat. Hozzátette: a Jobbik nem azt várja, hogy szankciókat kapjunk, hanem hogy az uniós források felhasználását szigorúan ellenőrizzék. Úgy értékelte: káros volt az egész „vétóhercehurca”. Idézte Navracsics Tibor volt uniós biztost, aki szerint Magyarország az „EU fenegyereke” státusz felé tart, és úgy vélte: ennek minden következményét viselni kell, így az elszigetelődést, ami más területeken és ügyekben jelent majd hátrányt.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára magyarázkodásként értékelte a jobbikos politikus felszólalását, mert szerinte a Jobbik az elmúlt időszakban a baloldallal közösen Magyarország ellen kampányolt.

Hangsúlyozta: baloldali pártok annak szurkoltak, hogy a vitában Magyarország „húzza a rövidebbet”, a magyar kormánynak azonban sikerült a magyarok pénzét megvédenie. Dömötör a nehézségek ellenére is boldog, békés karácsonyt kívánt mindenkinek a parlamenti patkó mindkét oldalán, azoknak is, akik nem mindenben értenek egyet a kormánnyal.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.