A Jobbik damaszkuszi útja?

„A Jobbikban mindig jelen volt az antiszemita politika és a rasszista üzenetek” – fogalmazott Nagy Ervin Az igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Karc FM közös műsorában. Szolomayer Balázs, az Alapjogokért Központ vezető elemzője, Nagy Ervin, a XXI. Század Intézet elemzője, Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője és Czirják Imre szerkesztő-műsorvezető a legutóbbi adásban a Jobbik múltjáról és a baloldali pártokkal történő összefogásáról, továbbá az oltásellenes baloldalról beszélgettek.

Forrás: Karc FM2021. 02. 04. 14:45
JAKAB Pter
Budapest, 2020. szeptember 21. Jakab Péter, a Jobbik elnöke, frakcióvezetõje felszólal Orbán Viktor miniszterelnök napirend elõtti felszólalásával kapcsolatban az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. szeptember 21-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baloldali pártok úgy gondolták, hogy a Jobbikkal lehet olyan szövetséget kötni, ami mindenkinek jó lesz, mert a radikális párt erős vidéken, a baloldal pedig a nagyvárosokban. A probléma ezzel a képlettel csak az, hogy mindez már nincs így – mutatott rá Szolomayer Balázs. Nagy Ervin hozzátette: a Jobbik ma már teljesen elvesztette az identitását és a DK kiszolgálója lett.

Érthetetlen, hogy a baloldal egyrészt hergel a keleti vakcinák ellen, másrészt az újranyitást követeli: a kettő együtt biztosan nem megy – fogalmazott Párkányi Eszter. Szolomayer Balázs szerint ez a választóikkal szemben is felelőtlen politika, ugyanis, ha csak a nyugati vakcinákra várunk, ki tudja, mikor lesz vége a járványnak, az azzal járó gazdasági válságnak, miközben több országban már a vírus harmadik hulláma tart.

Nevetséges, hogy Donald Trumpot, akinek elnöksége alatt számos békemegállapodás született Izrael és több arab országok között, háborús elnöknek titulálják, miközben béke Nobel-díjra jelölik a Black Lives Matter mozgalmat – mondta Párkányi Eszter. Az Alapjogokért Központ vezető elemzője, Szolomayer Balázs szerint pontosan ennyi a komolysága maradt mára ennek a díjnak.

Az igazság órája, az Alapjogokért Központ és a Karc FM közös műsora minden kedden délután háromtól négyig szól a rádióban. Ismétlés szerda reggel három és négy között. A legutóbbi adást ITT hallgathatják meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.