A Jobbik képviselné a melegeket, csak még nem tudni, hogyan

Nemrégiben Jakab Péter, a Jobbik elnöke kijelentette: képviselni szeretnék a melegeket is. Lapunk arról érdeklődött a párt alelnökétől, hogy kidolgoztak-e már konkrét programot a szexuális kisebbségekhez tartozók ügyében.

Vizvári Soma
2020. 09. 08. 18:11
null
A Labrisz egyesület szavak helyett tetteket vár Jakabéktól MTI Fotó: Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Erre még nem tudok válaszolni – felelte a Magyar Nemzet azon kérdésére Beleznay Zsuzsanna, a Jobbik családpolitikusa, hogy kidolgozta-e már a párt annak részleteit, hogy milyen módon szeretnék képviselni a homoszexuálisokat vagy esetleg az LMBTQ-embereket. A kérdést annak kapcsán tettük fel, hogy nemrég a párt elnöke, Jakab Péter kifejtette egy televíziós műsorban: „A Jobbik minden tisztességes magyar embert szeretne képviselni, hozzáteszem, a homoszexuális embereket is szeretné képviselni.”

Képünk csupán illusztráció. Résztvevők a 21. Budapest Pride felvonulás indulása előtt az Andrássy úton a Hõsök terénél 2016. július 2-án. A következő Pride-on talán már ott lehet Jakab Péter is
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Éppen ezért a párt családpolitikai szakpolitikusához fordultunk. A Jobbik alelnöke, Ander Balázs és Beleznay Zsuzsanna kedd délelőtt sajtótájékoztatót tartott az Országgyűlés Irodaháza előtt, amelyen a pedofil és más szexuális bűncselekmények büntetésének szigorítását, az elkövetők kémiai kasztrálásának bevezetését javasolták. Lapunk arra volt kíváncsi, hogy hogyan képviselné a melegeket a Jobbik, valamint arról is kérdeztünk, hogy változtatnának-e a gyermekek örökbefogadásának szabályain, valamint elfogadnák-e, hogy azonos neműek is házasodhassanak. Kérdéseinkre nem kaptunk érdemi válaszokat.

Korábban megkerestünk több LMBTQ-szervezetet, hogy mit szólnak a Jobbik elnökének bejelentéséhez, ám a közel tucatnyi megkeresett egyesület és alapítvány közül csupán a Labrisz Leszbikus Egyesület válaszolt. – Mivel a korábbi Jobbik értékeivel nem tudtunk azonosulni, hiszen kirekesztően viszonyultak az LMBTQ-emberekhez, ezért szeretnénk többet hallani arról, hogyan nyilvánul meg ez az értékváltás és milyen konkrét támogatást kívánnak nyújtani az LMBTQ-választópolgároknak – mondta el kérdésünkre az egyesület vezetője, Takács Mária.

A válaszhoz a mai sajtótájékoztatón sem ők, sem mi, sem pedig az olvasóink nem jutottak közelebb.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.