A jobbközép erők egyhangúlag megszavazták a német politikust

Határozott elvárásai vannak Magyarországnak az Európai Bizottság új elnökével szemben; A családok állnak a jövő évi költségvetés középpontjában; Idiótának nevezte a Hír TV nézőit a jobbikos Varga-Damm Andrea.

Forrás: Hír TV2019. 07. 22. 10:52
VON DER LEYEN, Ursula
A német politikus láthatóan nem Jean-Claude Juncker erőszakos politizálását folytatja majd Fotó: MTI/EPA/Patrick Seeger
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz-KNDP 13 szavazata nélkül nem lett volna meg Ursula von der Leyen többsége – hangsúlyozta Hidvéghi Balázs. A kormánypárti EP-képviselő leszögezte: az Európai Néppárt magyar delegációjának határozott elvárásai vannak von der Leyennel szemben. Ujhelyi István szocialista EP-képviselő a Hírtelevíziónak azt mondta: azért voksolt nemmel, mert elfogadhatatlannak tartja azt az eljárást amellyel a politikust megválasztották.

Megnehezíti az Európai Bizottság új elnökének munkáját, hogy mindössze 9 szavazaton múlt megválasztása – erről számolt be híradónk brüsszeli tudósítója.

Ursula von der Leyen megkönnyebbülve vette tudomásul a személyéről szóló szavazás eredményét.

A baloldali frakciók nem voltak egységesek a voksoláson, míg a jobbközép erők egyhangúlag megszavazták a német politikust.

Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselő a Hírtelevíziónak azt mondta: azért szavazott nemmel, mert elfogadhatatlannak tartja azt az eljárást, amellyel von der Leyent megválasztották.

Hidvéghi Balázs európai parlamenti képviselő hangsúlyozta: a Fidesz-KNDP 13 voksa nélkül nem lett volna meg a német politikus asszony többsége.

Mint mondta: az Európai Néppárt magyar delegációjának határozott elvárásai vannak vele szemben.

Hozzátette: bízik benne, hogy az uniós bevándorlás kérdésében is új korszakot jelent a bizottsági elnök megválasztása.

Elsők között gratulált Jean Claude Juncker az utódjának. A leköszönő elnök azt írta közösségi oldalán, hogy biztos benne, hogy von der Leyen jó vezető lesz, de az a feladat, amit el kell látnia hatalmas felelősséggel és kihívással jár.

A német kancellár elkötelezett európainak nevezte a távozó védelmei minisztert. Angela Merkel úgy fogalmazott: még ha el is vesztette egyik régi miniszterét, nyert egy új partnert Brüsszelben.

Ursula von der Leyen megbízatása november 1-jén kezdődik és öt évre szól.

A teljes adás IDE KATTINTVA tekinthető meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.