A jövő a magyar gyermekekben van

Az Országgyűlés által hétfőn megszavazott intézkedésekkel Magyarország a családok védelme mellett kötelezte el magát Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szerint. Novák Katalin család- és ifjúságügyi államtitkár úgy látja: a családvédelmi akcióterv soha nem látott mozgásteret jelent a gyermeket vállaló fiataloknak. A Fidesz alelnöke arról is beszámolt, hogy tegnap levelet küldött a Fideszt és a kormányzati intézkedéseket vizsgáló néppárti bizottságnak.

2019. 04. 03. 8:24
NOVÁK Katalin
Az államtitkár a családok évének egyik rendezvényén Fotó: MTI/Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány Magyarország jövőjét nem a migránsokban, hanem a magyar gyermekekben látja biztosítottnak, ezért is fontos, hogy ötven nappal Orbán Viktor miniszterelnöknek a februári évértékelőn tett bejelentését követően hétfőn az Országgyűlés megszavazta a családvédelmi akcióterv négy pontját – hangsúlyozta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője tegnapi sajtótájékoztatóján.

A nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője arra is felhívta a figyelmet: Magyarország első az európai uniós országok között a családtámogatásra költött források rangsorában, és a parlament döntése egy magas részvételű nemzeti konzultáción alapult. – Ez megerősítette a kormányoldalt abban, hogy a jövőben is legyenek nemzeti konzultációk az ország jövőjét meghatározó ügyekben – tette hozzá.

Novák Katalin család- és ifjúságügyi államtitkár a tájékoztatón azt mondta, hogy a családvédelmi akcióterv nyújtotta új lehetőségek soha nem látott mozgásteret jelentenek a gyermeket vállaló fiataloknak. – Július 1-jétől igényelhető a tízmillió forintos babaváró támogatás, a kiterjesztett családi otthonteremtési kedvezmény használt ingatlanokra, az ingatlanfedezetű jelzáloghitelek egy részének elengedése gyerekek születésekor, valamint a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása – mondta el az államtitkár.

Az államtitkár a családok évének egyik rendezvényén
Fotó: MTI/Soós Lajos

Hozzátette: a négygyerekes nők személyijövedelemadó-mentessége és a nagyszülői gyed (gyermekgondozási díj) az év második felében kerülhet a parlament elé, a bölcsődei fejlesztések pedig folyamatosan valósulnak meg. Azt is bejelentette, hogy információs kampányt indítanak majd, hogy az intézkedések részleteit is megismerjék az emberek. A politikus hangsúlyozta: a kormány elkötelezett, hogy Magyarországon a lehető legtöbb támogatást nyújtsák a még gyerekvállalás előtt állóknak és a gyereket nevelőknek, valamint az egy- és kétszülős családoknak is.

A Fidesz európai néppárti tagsága ügyében Novák Katalin – aki a Fidesz alelnökeként vezeti a néppárti delegációval tárgyaló Fidesz-testületet – kérdésre válaszolva bejelentette: tegnap levelet küldött a néppárti bizottság tagjainak, és jelezte nekik, hogy nyitottak a valóságon alapuló beszélgetésre, mellékletként pedig csatolt egy mintegy 130 oldalas, tényekkel alátámasztott dokumentumot. Hozzátette: a levél magyar nyelvű másolata a Facebook-oldalán is olvasható.

A Magyar Nemzet kérdésére a Fidesz alelnöke úgy fogalmazott: nem valószínű, hogy az EPP értékelőbizottsága a május 26-i európai parlamenti (EP-) választások előtt befejezné a vizsgálatot, és közzétenné megállapításait. A kormánypárti politikus szerint valószínűbb, hogy csak a vizsgálódást kezdi meg a három néppárti veterán politikus. Azt is kijelentette: az általa vezetett bizottság munkája elsősorban a jövőről szól, válaszolnak a felmerülő kérdésekre, és foglalkoznak azzal, hogy a májusi EP-választás után milyen lesz az EU politikai térképe, mely erők mondanak nemet a bevándorlásra és melyek támogatják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.