A kaposvári remete fejezte le a kecskét

Többször bántalmazta volt párját az a férfi, akit most már egy kecske lefejezésével is gyanúsítanak

Végh Attila
2020. 11. 19. 6:50
Elfogás
Fotó: Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismételten letartóztatta a Kaposvári Bíróság azt a 28 éves helyi férfit, aki ellen jelenleg is eljárás folyik zaklatás, személyi szabadság korlátozása és súlyos testi sértés miatt. A kaposvári remeteként elhíresült férfi most nem egy nőt, hanem állatot bántalmazott. A Magyar Nemzet információi szerint egy szeánsz kellékeként fejezett le egy kecskebakot a november 18-án harminc napra fogdába került gyanúsított, aki korábban barátnőjét is az ördögnek hitte, ezért összeverte.

A fiatal férfi engedély nélkül ment be november 11-én hajnalban egy kaposvári egyesület telephelyére, ahol lemészárolt egy kecskét. A hívatlan vendég levágta az állat fejét, magához vette, majd a testet otthagyta és elmenekült. A rendőrök a bejelentést követően haladéktalanul megkezdték az adatgyűjtést és a tanúkutatást. A vérnyomok egy közeli erdőbe vezettek. A nyomozók tudták, hogy arrafelé lakik az a 28 éves helyi férfi, akit remeteként ismernek a környékbeliek, s aki ellen több súlyos bűncselekmény miatt is eljárás folyik. Négynapos keresés után a készenléti rendőrség járőrei bukkantak rá a férfira, akinek kunyhójában megtalálták a bizonyítékot is.

A kaposvári bejelentett lakcímmel rendelkező, de évek óta a környékbeli erdőkben élő Ny. Á.-t négy bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják, melyek közül kettő élettársa sérelmére elkövetett bűntett, a másik kettő pedig állatkínzás. A kecske megölése előtt pár hónappal a gyanúsított, többek szeme láttára, dárdával szúrt le egy kutyát, majd annak tetemét egy város széli kútba dobta, szennyezve ezzel annak vizét is.

A kaposvári férfi a korábbi élettársát is bántalmazta. Ny. Á. 2019 áprilisában az erdőben – ahol a világtól elvonultan, egy félig földbe vájt kunyhóban remeteként élt – ismerte meg az ott sétáló 19 éves lányt. Amikor a lány haza akart menni az erdei kunyhóból, a férfi többször megütötte, megrugdosta, megkínozta, cigarettacsikkeket nyomott el a végtagjain. Végig azt hangoztatta, a lány a sátán cimborája, az ördöggel akarja elvenni a lelkét, ezért kellett megvédenie magát. Hogy ne tudjon elmenni, meg is kötözte, majd a lemeztelenített nőt egy hajnalon kihúzta a kunyhóból, elvitte egy távoli erdőbe és magára hagyta. A kaposvári rendőrkapitányság nyomozói már másnap elfogták a remetét, de szabadlábra helyezése után azonnal megszegte a rá vonatkozó szabályokat, elhagyta lakhelyét, a távolságtartást megszegve egy közösségi oldalon kezdte el zaklatni a sértettet.

A férfit elmeorvos szakértő is megvizsgálta. A diagnózis szerint nem szenved elmebetegségben, nincsenek kényszerképzetei, minden cselekedetét következetesen hajtotta végre. Bár a kecskefej a sátánizmus híveinek egyik jelképe, Ny. Á. nem tartozik egyetlen szektához sem, olvasmányaiból vette a kecskefejjel való áldozás rituáléját. A bíróság nem adott a fiatal férfinak több esélyt, már nem védekezhet szabadlábon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.