A karanténban lévők esetében sincs koronavírus fertőzés

A Vuhanból hazatért hét magyar, a lázasan Budapestre érkezett kínai nő és a Liszt Ferenc-repülőtéren fertőzésgyanúval elkülönített egyetemista is tünetmentes – mondta Szlávik János főorvos.

Szilágyi Anna
2020. 02. 04. 14:47
null
Budapest, 2020. februr 4. Szlvik Jnos, a Dl-pesti Centrumkrhz - Orszgos Hematolgiai s Infektolgiai Intzet osztlyvezet forvosa sajttjkoztatt tart a Szent Lszl krhzban kivizsglt, a knai Vuhanbl hazatrt magyarok s az elz napon este beszlltott knai llampolgr llapotrl a Szent Lszl Krhzban 2020. februr 4-n. Szlvik Jnos kzlte: mindenki egszsges, akit az j koronavrus gyanjval krhzi megfigyels alatt tartanak Magyarorszgon. MTI/Kovcs Attila Fotó: Kovács Attila Forrás: MTI/Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Senki nem fertőződött koronavírussal, az a nyolc állampolgár sem, akiket még karanténban tartanak a biztonság kedvéért a kórházban – mondta el a Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa.

Szlávik János tájékoztatása szerint teljesen tünet- és panaszmentes a kínai Vuhanból hazatért hét magyar, a hétfőn még lázasan Budapestre érkezett kínai nő és a szombaton a Liszt Ferenc-repülőtéren fertőzésgyanúval elkülönített egyetemista is.

Mindnyájukat összesen két hétig kell kórházi megfigyelés alatt tartani, ugyanis legfeljebb ennyi idő a vírus lappangási ideje.

A magyarokat hazaszállító repülőgépről az infektológus elmondta: elkülönítették azokat, akik valamilyen tünetet produkáltak, és valamennyi honfitársunk védőfelszerelést, maszkot viselt az út során.

– Nincs jele annak, hogy a behurcolt eseteken kívül járvány ütné fel a fejét Európában vagy az Egyesült Államokban – erősítette meg Szlávik János.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.