A KDNP is megkezdi a felkészülést az őszi ülésszakra

Már javában készül a KDNP frakció az őszi parlamenti ülésszakra. Simicskó István frakcióvezető jelezte: az országgyűlési munka a járványhelyzetben is akadálytalanul folytatódik.

2020. 09. 09. 16:17
SIMICSK Istvn
Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A járványügyi szabályok szigorú betartása mellett megkezdi a felkészülést a parlament őszi ülésszakára a KDNP-frakció – közölte Simicskó István. A frakcióvezető hangsúlyozta, hogy a koronavírus-járvány második hulláma miatti elővigyázatosságból idén nem a hagyományos kihelyezett frakcióülésen egyeztetik az előttük álló feladatokat, de lesz mód a közös tanácskozásra a szövetséges Fidesz-frakcióval.

– Az országgyűlési munka természetesen akadálytalanul folytatódik, amelyben a KDNP ezután is mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy olyan jogszabályok szülessenek, amelyek a járvány idején is hozzájárulnak a magyar emberek egészségének megóvásához, valamint a magyar munkavállalók és vállalkozók érdekeinek védelméhez. Vigyázzunk egymásra, vigyázzunk magunkra! – fogalmazott közleményében Simicskó István.

Mint megírtuk, Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője hétfőn közölte, hogy a Fidesz és a KDNP együttes üléssel kezdi az őszi szezont. A politikus rögzítette: működnie kell az Országgyűlésnek, a kormánypárti frakcióknak pedig számos témát meg kell vitatniuk.

Az őszi ülésszakon napirendre kerül a gyermekvédelmi rendszer megerősítése, az azzal kapcsolatos büntetőszabályozás szigorítása, amit a Kaleta-ügy tett szükségessé. A parlament foglalkozik továbbá a börtönökben uralkodó túlzsúfoltság megszüntetésével is. Azt egyelőre nem tudni, hogy a koronavírus-járvány miatt a baloldali parlamenti pártok mikor, hol, milyen körülmények között tartják meg szokásos, az őszi ülésszakot megelőző frakcióüléseiket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.