A keresztényüldözésről rendeznek konferenciát

A rangos eseményt 2017 után idén második alkalommal rendezik meg és azon beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök is.

Magyar Nemzet
2019. 11. 26. 9:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemzetközi konferencia kezdődik ma a keresztényüldözésről Budapesten. A rangos eseményt 2017 után idén második alkalommal rendezik meg azzal a céllal, hogy választ és megoldást találjanak korunk talán legelhallgatottabb emberi jogi és civilizációs válságára, a keresztényüldözés tragikus nemzetközi jelenségére, egyúttal felhívják a világ közvéleményének figyelmét a határozott és sürgős fellépés szükségességére.

A konferencia – amelyen beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök is – legfőbb célja a szorosabb együttműködés megteremtése a világ kormányai, kormányzati és nem kormányzati szervezetei, valamint egyéb donorszereplői között, amely az erőforrások és tevékenységek összehangolásán, valamint közös fellépésen keresztül képes az egyre erősödő és terjeszkedő, vallási alapú üldöztetéssel szemben megvédeni a válságövezetekben élő, veszélyeztetett keresztény közösségeket, és azokat közvetlenül szülőföldjükön megsegíteni.

A magyarországi történelmi keresztény egyházak vezetői – Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom–budapesti érsek, Szabó István dunamelléki református püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinati elnöke és Fabiny Tamás, az Északi Evangélikus Egyházkerület püspöke – mellett olyan országok keresztény egyházi vezetői is felszólalnak, amelyekben a keresztényüldözés súlyos problémát jelent. Elfogadta a szervezők meghívását II. Efrém Ignác, az Antiochiai Szír Ortodox Egyház pátriárkája és III. Gewargis, az Asszír Keleti Egyház katholikosz-pátriárkája is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.