A kiberbűnözők adathalászatra használnák ki a járványt

Forrás: MTI2020. 03. 02. 9:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt időszakban megszaporodtak a koronavírusra hivatkozó, a kiberbűnözők által küldött adathalász és zsarolóvírust tartalmazó e-mailek – közölte a Nemzeti Kibervédelmi Intézet szóvivője az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Bor Olivér hangsúlyozta, hogy a bűnözők az emberek információéhségére alapozva, például az egyes országok egészségügyi minisztériumaira hivatkozva küldenek adathalász e-maileket.

Például olyan információt kínálnak, hogy hol lehet szájmaszkot beszerezni, és érzékeny adatokat kérnek az információért cserébe a felhasználóktól – tette hozzá.

A szóvivő arra kért mindenkit, hogy nézze meg a levelek feladóját, illetve ne kattintsanak rá a gyanús, általában szenzációt ígérő csatolmányokra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.