A klímaváltozás okozta problémák megoldása összeköthető az oktatással

A klímaváltozás okozta problémák megoldása szorosan összeköthető az oktatással, hiszen a gyermekek mentalitása, tudása és hozzáállása alapvetően meghatározza azt, hogy az emberiség a jövőben hogyan kezeli a globális felmelegedést – mondta az Eötvös Loránd Tudományegyetem tudományos főmunkatársa csütörtökön az október 9-ig tartó fenntarthatósági témahét kapcsán az M1 aktuális csatornán.

Forrás: MTI2020. 10. 08. 12:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ferencz Orsolya azt hangsúlyozta, hogy a klímaváltozás problematikája sokszorosa a pandémiának. Fontosnak nevezte, hogy szakmaiság és gyorsaság jellemezze a légkör- és klímaproblémák megoldását célzó döntéseket.

Emlékeztetett: Magyarországon már most is jelentős a zöldenergia-használat, emellett a jövőben a klímavédelmi akcióterv révén dinamikusan növekedik majd a napenergia aránya is a teljes energiamixben.

Magyarország számos más európai országgal ellentétben nem atomenergia-ellenes – hangsúlyozta. Tudomásul kell venni, hogy az atomenergia szükséges az energiamixben ahhoz, hogy ténylegesen ki lehessen vezetni a kőolaj, a földgáz és a széntüzelésű erőműveket a rendszerből – jelentette ki Ferencz Orsolya.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.