A kormány álláspontja változatlan: meg kell védeni a határokat

Mindent megteszünk azért, hogy megakadályozzuk a migránsfolyosók kialakulását – írta Varga Judit.

Forrás: Facebook2020. 05. 21. 14:47
null
„Elfogadhatatlan, hogy a bűnözők oldalán áll a joggyakorlat” Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az igazságügyi miniszter a tranzitzónánk felszámolására reagált a Facebookon.

– A Magyar Kormány betartja az Európai Unió Bíróságának ítéletét. Miután az Európai Unió Bírósága és az Emberi Jogok Európai Bírósága egymásnak ellentmondó döntéseket hozott a tranzitzónákat illetően, hazánk számára nem maradt más ésszerű megoldás, mint azok felszámolása.

– A kormány álláspontja változatlan: továbbra is megvédjük Magyarország és Európa határait és mindent megteszünk azért, hogy megakadályozzuk a nemzetközi migránsfolyosók kialakulását – írta közösségi oldalán Varga Judit.

Alapjogokért Központ: A tranzitzónák felszámolása az egyetlen észszerű megoldás

A döntés semmiképp sem jelent és nem is jelenthet enyhítést a szigorú menekültügyi szabályozás kapcsán. A lépésnek együtt kell járnia a határok még fokozottabb védelmével és azzal, hogy Magyarország külső határain ne legyen benyújtható olyan migráns menedékkérelme, aki biztonságos országon keresztül érkezik.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.