A kormány benyújtotta az Országgyűlésnek a rendkívüli jogrendről szóló törvényjavaslatot

A rendkívüli jogrend átmeneti időre segíti a gyors döntéshozatalt és megteremti a gyors cselekvés lehetőségét.

Magyar Nemzet
2020. 11. 05. 17:20
null
Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A koronavírus továbbra is erőteljesen terjed minden európai országban, így Magyarországon is. Kiemelt célunk, hogy az emberéleteket megvédjük, ehhez azonban gyors döntésekre van szükség. A veszélyhelyzet alatti rendkívüli jogrend megteremti ennek az alapjait. Más uniós országok is életbe léptettek hasonló intézkedéseket – adta hírül a Kormány.hu hivatalos kormányzati portál egy rövid videót is közzétéve, amelyen Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára jelentette be a törvényjavaslat benyújtását, valamint azt is kifejtette, hogy miért van arra szükség.

Dömötör emlékeztetett: a rendkívüli jogrend korábbi bevezetése a járvány első hulláma idején bizonyította működőképességét és hatékonyságát, és jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a járványt sikerült csillapítani. A második hullám alatt is erre van szükség. A rendkívüli jogrend 90 napig érvényes, a meghozott döntésekről a kormány rendszeresen tájékoztatja a nyilvánosságot és az országgyűlési képviselőket. – Minden parlamenti pártot arra kérünk, hogy segítse a járvány elleni védekezést – mondta az államtitkár.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.