A kormány és az ellenzék is elítéli Burány Sándor kijelentését

A kormánypárt és Demokratikus Koalíció is elítéli Burány Sándor kijelentését. A Párbeszéd frakciójában ülő szocialista képviselő együttműködési kényszernek minősítette az utóbbi hetekben nagy vihart kavart zaklatási ügyeket, mialatt Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője nevetett a mondatokon. A kormánypártok szerint felháborító és képmutató, amit az ellenzéki politikusok tettek.

Forrás: Hír TV2019. 12. 11. 14:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az elmúlt hetekben a közvéleményt borzoló zaklatási ügyek azok nem is zaklatásnak minősíthetők, hanem tulajdonképpen együttműködési kényszernek” – fogalmazta meg véleményét Burány Sándor, a Párbeszéd országgyűlési képviselője.

Szexuális zaklatási esetekkel viccelődött Burány Sándor. A Párbeszéd frakciójában ülő mszp-s politikus mindössze együttműködési kényszernek nevezte a zaklatást az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának hétfői ülésén. Burány kijelentéseit a mellette ülő szocialista Bangóné Borbély Ildikó nevetve hallgatta.

Nálam a zaklatás, molesztálás, valakinek az erőfölénnyel való, vagy a hatalommal való visszaélése semmiképpen nem elfogadható

– mondta a DK frakcióvezetője.

A Demokratikus Koalíció elutasítja Burány Sándor kijelentését. Gréczy Zsolt a párt frakciószóvivője szerint a zaklatás semmilyen megközelítésből nem elfogadható, így nem tud azonosulni politikustársa kijelentésével.

Ezzel a mondattal így biztosan nem tudok egyetérteni, tehát semmiféle hatalommal való visszaélés – és a zaklatás meg ezekbe tartozik –, az nyilvánvalóan sem erkölcsileg, sem politikai alapon, sem jogilag nem elfogadható– hangoztatta Gréczy Zsolt.

Őrizzük meg a méltóságot és ma az emberjogi világnap alkalmából azt üzenem, hogy maradjunk emberek az embertelenségben erről is beszélt az áldozatok védelmében az Élet-Érték Alapítvány kurátora.

A szexuális visszaélések ellen küzdő szervezet képviselője Gothár Péter ügyére emlékeztetve azt mondta, nem lett volna szabad titkolni a zaklatást egy évig, mert azzal az elkövetőt mentegette a színház vezetése.

A kormányszóvivő szerint képmutatás, hogy Burány Sándor mellett ott ült az MSZP országgyűlési képviselője, Bangóné Borbély Ildikó, aki korábban egy hasonló szexuális zaklatással kapcsolatban monoklit rajzolva a szeme alá tiltakozott az erőszak ellen, most pedig nevetgélt a kijelentésen.

Ezek az emberek képmutatóak és felháborító, amit tettek. Kíváncsi vagyok, hogy azok a frakciók, amelyekben ezek a képviselők ülnek, milyen döntést fognak hozni ezekkel a képviselőkkel és ezekkel a cselekedetekkel kapcsolatban. Mi úgy gondoljuk, hogy a szexuális zaklatásnak nincs és nem is lehet politikai színezete, azokat egyöntetűen el kell ítélni – fogalmazott fogalmazott Hollik István.

A kormányszóvivő hozzátette, ami most zajlik Gothár Péter ügyében az felháborító. Hollik István szerint a kulturális támogatás átalakítását szorgalmazó törvényjavaslatnak is éppen az a célja, hogy a felelősségvállalás is megjelenjen a színházak működésében.

A teljes műsor IDE KATTINTVA tekinthető meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.