A kormány folyamatosan egyeztet a Magyar Bankszövetséggel

Folyamatos az egyeztetés a kormány és a Magyar Bankszövetség között – egyebek mellett a garanciaprogramokról és a hitelezés ösztönzési lehetőségeiről folytatott megbeszélést Varga Mihály pénzügyminiszter a Magyar Bankszövetség elnökségével – tájékoztatta a Pénzügyminisztérium (PM) pénteken az MTI-t.

Forrás: MTI2020. 04. 17. 14:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tárca közleménye szerint a pénzügyminiszter elmondta: a bankszövetség üdvözöli a bejelentett gazdaságvédő, gazdaságélénkítő intézkedéseket, és az egyszeri pénzintézeti hozzájárulással kész részt vállalni a járvány elleni védekezés terheiből.

Varga Mihály elmondta, hogy egyebek mellett a garanciaprogramokkal, a hitelezési ösztönzési lépésekkel, a bankfiókok rendelkezésre állásával, valamint az ügyintézési folyamatok megkönnyítésével, a digitalizációs lehetőségekkel kapcsolatos kérdéseket tárgyalták meg.

A pénzügyminiszter megerősítette: 2019 az egyik legsikeresebb éve volt a Magyarországon működő pénzintézeteknek, a magyar bankrendszer szilárd, működése stabil, ez pedig megfelelő alap ahhoz, hogy a mostani veszélyhelyzetben a bankszektor is részt vállaljon a rendkívüli terhekből. Emellett a válságot követően a gazdaság élénkítésében is jelentős szerepük lesz a pénzintézeteknek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.