A kormány nem enged a bevándorláspárti nyomásnak

Az uniós források nem könyöradományok, hanem az európai közösséggel kötött megállapodások alapján járnak Magyarországnak – nyilatkozta Szijjártó Péter.

2019. 04. 16. 8:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A svéd miniszterelnök közismerten bevándorláspárti politikus, aki Magyarországra is rá akarja kényszeríteni az illegális bevándorlókat, és meg akarja büntetni a magyarokat, mert nemet mondtak a kötelező betelepítési kvótára – reagált hétfőn Szijjártó Péter közleményben a svéd miniszterelnök nyilatkozatára.

A Dagens Nyheter című svéd balliberális napilapnak Stefan Löfven svéd kormányfő azt nyilatkozta: „nem tartható, hogy az a tagállam, amely a legtöbb forrásban részesül az EU-tól, azt mondja, hogy nem, mi nem vállalunk felelősséget a migráció tekintetében”. Szijjártó Péter hangsúlyozta: Magyarország valódi felelősséget vállal az illegális bevándorlással kapcsolatban, hiszen a magyar kerítések védik Európa nyugati és északi részét is.

– Az uniós források pedig nem könyöradományok, hanem az európai közösséggel kötött megállapodások alapján járnak Magyarországnak, amiért megnyitottuk a piacainkat a nyugat-európai vállalatok előtt, amelyek ezáltal jelentős profitra tesznek szert – fogalmazott a miniszter.

Nacsa Lőrinc, a KDNP orszá­ggyűlési képviselője elfogadhatatlannak nevezte, hogy a bevándorláspártiak ma már nyíltan fenyegetik azokat, akik ellenzik a bevándorlást, és rá akarják kényszeríteni saját akaratukat, terveiket minden európai nemzetre. – Ezért a Fidesz–KDNP és Orbán Viktor miniszterelnök programjának egyik legfontosabb pontja, hogy akarata ellenére egyetlen ország se legyen kötelezhető migránsok befogadására – hangsúlyozta a politikus.

– Több mind 600 ezer támogató aláírást gyűjtött össze eddig a Fidesz az EP-kampányban – jelentette be Hidvéghi Balázs tegnap reggel az M1 aktuális csatornán. A Fidesz kommunikációs igazgatója emlékeztetett: Orbán Viktor miniszterelnök hétpontos tervének egyik eleme éppen az unió által a migránsoknak kiadott név nélküli bankkártyák intézményének a megszüntetése, amelyet Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke sikertörténetnek tart.

A politikus arra reagált, hogy a holland szocialista politikus hétfőn úgy nyilatkozott: annak ellenére is jó a program, hogy az Iszlám Állam egyik, Magyarországon letartóztatott vezetője is ilyen kártyát birtokolt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.