A kormány partnernek tekinti az összes önkormányzatot

A Várban zajló felújításoknak a politikai logikán túlmutató támogatást kellene élvezniük.

Bákonyi Ádám
2020. 10. 26. 12:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csárdi Antal napirend előtt arról beszélt, hogy a kormány megcsúfolja az önkormányzatiságot. Az LMP-s képviselő szerint a kormány ugyanis újabb jogosítványokat vont el az első kerülettől, ahol immár nem kell szakmai konzultációkat lefolytatni, ha a kormány a Várban akar beruházásokat végrehajtani. – Önök azt hiszik, hogy az építésügyi, a környezetvédelmi szabályozás valami kekeckedés – mondta Csárdi.

Csárdi Antal, az LMP képviselője
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára válaszában közölte: a kormány partnernek tekinti az összes önkormányzatot függetlenül attól, hogy azoknak milyen színű a vezetése, így született döntés a településeknek járó plusz tizenhat százalékos forrásról is, amit a járvány elleni védekezésre fordíthatnak. A várban zajló felújításokról Orbán Balázs pedig azt mondta: egyebek mellett megújult a karmelita kolostor, a lovarda, a Mátyás-kút, zajlik az egész környék akadálymenetesítése, sétányokat, parkokat tesznek még szebbé. Ezek olyan eredmények, amelyeknek a politikai logikán túlmutató támogatást kellene élvezniük – mondta az államtitkár.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.