A kormányszóvivő sikeres tanévzárást kívánt mindenkinek

A nyári táborok kapcsán zajlanak még az egyeztetések.

Forrás: Facebook2020. 05. 20. 18:34
null
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Maruzsa Zoltán államtitkár úr ma bejelentette, hogy mivel a járványveszély mértéke érdemben csökkent, az óvodák és a bölcsődék a megyékben május 25-től, a fővárosban június 2-től visszatérnek a normális működési rendhez – kezdte Facebook-bejegyzését a kormányszóvivő.

A tapasztalatok szerint a digitális munkarend jól működik, ezért a tanév végéig, tehát június 15-ig érvényben marad, és a tanév hossza sem változik.

Június 2-től engedélyezzük az iskolákban az oktatási célú találkozásokat, kiscsoportos konzultációk, illetve egyéni felkészítések tartását.

Június 2-től valamennyi intézményben meg kell szervezni a gyerekek felügyeletét. Ezt a gyermekfelügyeleti rendet az iskoláktól június 26-ig kérjük megszervezni és fenntartani.

A nyári táborok kapcsán zajlanak még az egyeztetések.

A kérésünk az intézmények felé az, hogy ne szervezzenek a tanév végén szokásos tömeges, hagyományos tanévzáró ünnepséget és ballagást, de átgondoltan, kevesebb résztvevővel akár az adott osztályok számára, a hagyományostól eltérő módon, a ballagás és a tanévzáró megszervezése is lehetséges.

Sikeres tanévzárást kívánunk mindenkinek!” – zárta a bejegyzését Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.