A közjegyzői díjak csökkentésével segítik az otthonteremtést

Ezentúl legfeljebb 19500 forint közjegyzői díj számolható fel azoknak, akik lakásuk megvásárláshoz állami hitelt vesznek fel.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 01. 01. 17:54
null
Fotó: www.grazmel-photography.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány otthonteremtési és családpolitikai törekvéseivel összhangban 2021. január 1-jétől további díjkedvezményben részesülnek azok a magánszemélyek, akik állami kamattámogatott lakáshitelt vesznek igénybe – jelentette be az igazságügyi miniszer a közösségi oldalán.

Varga Judit a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat részleteit ismertetve elmondta, hogy

az új szabályok értelmében tovább csökkennek az adminisztrációs díjak, ugyanis legfeljebb 19500 forint közjegyzői díj számolható fel azoknak, akik lakásuk megvásárláshoz állami hitelt vesznek fel.

A tárcavezető felhívta a figyelmet, hogy a közjegyzői díjkedvezmény azoknak is elérhetővé válik, akik az új államilag támogatott otthonfelújítással kapcsolatos hitelhez folyamodnak. A miniszter arra is kitért, hogy a közjegyzői díj a főszabálytól eltérően abban az esetben haladhatja meg a 19500 forintot, ha a hitelfelvevő kérésére a közjegyző a hivatali helyiségén kívül, vagy 18 óra és reggel 8 óra között, munkaszüneti napon vagy pihenőnapon készíti el a közjegyzői okiratokat.

Emellett – tette hozzá – további kedvezményt jelent az államilag támogatott hitelt felvevő személyeknek annak a felső határnak a meghatározása is, mely szerint a közjegyző a díjszámítása során az állami támogatott hitelek esetén 15 millió forintnál magasabb ügyértéket nem vehet alapul.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.