A lakástámogatás dinamizálhatja a gazdaságot

A kormány szociális támogatásaival nemcsak a családokat, az ingatlanpiacot, az építési szektort is segíti.

Forrás: MTI2020. 10. 20. 17:28
null
Hamarosan megmutatkozhat a kormányzati intézkedések hatása a szektorban Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány családpolitikájához kapcsolódó lakástámogatási intézkedések segíthetik a gazdaság dinamizálását a koronavírus-járványt követően. A Századvég Alapítvány vezető közgazdásza az M1 aktuális csatorna október 20-i műsorában elmondta, újabb adó- és illeték kedvezményekkel segítik az otthonteremtést.

Szakáli István Loránd azt követően nyilatkozott így, hogy Magyarország kormánya bejelentette, januártól nem kell illetéket fizetnie azoknak, akik a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) felhasználásával vásárolnak lakást. A közgazdász arra is emlékeztetett, már korábban bejelentésre került, az eddigi 27 százalékról öt százalékra csökken az általános forgalmi adó azok számára, akik csok-kal vásárolnak új lakást és még ez az összeg is visszaigényelhető.

Ugyancsak a családokat segíti, hogy a gyermeket nevelők hárommillió forint támogatást vehetnek igénybe lakásfelújításra. Az intézkedések nemcsak a családokat, a gazdaságot is segítik. A támogatott családok több építkezésbe, lakáscserére, modernizálásra fektethetnek be, ez a pénz pedig az építkezési, lakberendezési szektor gazdasági szereplőit, az építőipar munkaadóit és munkavállalóit is támogatja, új munkahelyeket is teremthet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.