A liberálisok rémálmával hergel egy svéd civil szervezet

A Civil Rights Defenders jogvédőit Orbán Viktor és a magyar kormány intézkedései borították ki.

Forrás: crd.org2020. 11. 18. 15:52
ORBÁN Viktor; MATOVIC, Igor
Budapest, 2020. június 12. Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Igor Matovic szlovák kormányfõ a Karmelita kolostorban tartott sajtótájékoztatójukon 2020. június 12-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szintet léptek az igazságosság és az esélyegyenlőség liberális élharcosai Svédországban: a Civil Rights Defenders – korábban Swedish Helsinki Committee, azaz Svéd Helsinki Bizottság – emberi jogi szervezet

Vlagyimir Putyin, Bassár el-Aszad, valamint Orbán Viktor digitálisan megöregített képeivel hirdetett kampányt azoknak a bátor hősöknek a támogatására, akik ellenállnak a világ legkorruptabb vezetőinek.

A svéd jogvédők – akik minden következmény nélkül kiálthatják ki Magyarország, Oroszország és Szíria vezetőjét diktátornak, elnyomónak és korruptnak is – ezúttal azzal a vízióval próbálják lázítani a liberális mintaállam polgárait, hogy Vlagyimir Putyint 2030-ban újraválasztják, Orbán Viktor 2034-ben továbbra is kormányozni fog, Bassár el-Aszad pedig 2042-ben is hatalmon lesz.

Fotó: crd.org

Nem meglepő módon ez a jövőkép

számukra minden bizonnyal elrettentő lehet, hiszen nem hagyhatják, hogy bárki is megkérdőjelezze elképzeléseiket, vagy netán útját állja a liberális világkép megvalósulásának.

Ezért fájó pont a svéd civil szervezetnek többek között az is, hogy a magyar kormány – a legtöbb liberális állammal, valamint az EU döntéshozó szerveivel ellentétben – nem a genderelmélet, hanem a hagyományos családmodell támogatása és a gyerekek egészséges fejlődése mellett foglal állást.

A Civil Rights Defenders a hazai kistestvér, a Magyar Helsinki Bizottság információira alapozva egy közleményben kijelentette, hogy az Orbán-kormány újabb intézkedése – amely kimondaná azt a számukra megbotránkoztató tényt, hogy az anya nő, az apa férfi, továbbá a gyermek születési nemének megfelelő önazonosságához való jogát is védené – mélyen diszkriminatív, megalázza és visszaszorítja az LMBTQ-közösségeket. A tényleges felháborodást viszont a törvénymódosító javaslat azon passzusa eredményezte, amely szerint az örökbefogadás joga – néhány kivételtől eltekintve – kizárólag házastársaké legyen.

Míg idehaza a törvénymódosító javaslatok hírének következtében a különböző LMBTQ-szervezetek a szivárványcsaládok gyerekvállalási jogáért kampányolnak,

a nemzeti radikális szervezetek képviselői üdvözölték a lépést, sőt alkotmánymódosítással tiltanák be az LMBTQ-propagandát,

hiszen véleményük szerint ennek következtében nemcsak a tinédzserek, hanem a 18 év feletti emberek nemi identitása is sérül. Budaházy Tessza, a Hozz Világra Még Egy Magyart! mozgalom vezetője továbbá rámutatott: az LMBTQ-mozgalom nem egy jogaitól megfosztott társaság, mivel külföldi eredetű, hatalmas vagyonnal rendelkezik, hálózatok állnak mögötte.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.