A magánlaboratóriumok felelőssége a vizsgálati eredmények közlése

A naponta ismertetett fertőzésekről szóló adatokba nem kerülnek bele a magánlaboratóriumok által végzett mintavételek eredményei – derült ki Müller Cecília tájékoztatásából.

Magyar Nemzet Online
2020. 03. 30. 12:54
null
20200326 Budapest SOTE transzplantációs intézet A járóbetegeken koronavírus tesztet végeznek. fotó: Havran Zoltán (HZ) Magyar Nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján Kiss Róbert rendőralezredes a Magyar Nemzet kérdésére kifejtette, hogy egy rendőri intézkedésnek több alapelvnek kell megfelelnie. – A rendőri intézkedés törvényes, szakszerű, arányos és szükséges jellegű rendőrségi eljárás, amelynek empatikusnak és egyben lojálisnak is kell lennie. Amennyiben a kialakult egyéni helyzetnek megfelelően a törvény adta keretek között tudunk intézkedni, abban az esetben a rendőr ezen alapelvek alapján hozza meg a szükséges döntést – tájékoztatott a rendőralezredes.

A Magyar Nemzet a magánlaborokban kapott eredményekről is érdeklődött. Müller Cecília országos tisztifőorvos elmondta, tudnak róla, hogy több magánlaboratórium is végez vizsgálatokat. Kifejtette, mindig a laboratórium felelőssége a mintavétel és a minta értékelhetősége, valamint az ő kötelezettségük a lelet közlése. A naponta ismertetett fertőzésekről szóló adatokba nem kerülnek bele ezen vizsgálatok eredményei.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.