A magányt használta ki az internetes szélhámosnő

Olyan gyógyszerrel kábítottak el egy idős férfit, aminek túladagolása akár halálos is lehet.

Végh Attila
Forrás: police.hu2020. 10. 12. 18:17
Kistarcsa kifosztás
Fotó: Pmrfk Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Letartóztatta a bíróság azt a nőt, aki idős férfiak magányát kihasználva adott fel hirdetéseket az interneten. Nem kizárt, hogy több áldozata is lehet, akik szégyenükben nem értesítették sem rokonaikat, sem a hatóságot.

Egy 71 éves váci férfi kért segítséget a rendőröktől október 8-án délelőtt. Eltűnt frissen megismert partnere, vele együtt százezer forintja, ráadásul nem emlékszik semmire, nagyon fáj a feje, szédül. A rendőrök kórházba vitették, ahol a vizsgálatok kimutatták, fizikailag nem bántalmazták az idős embert, ám vére és vizelete benzodiazepin jelenlétét mutatta ki. Ez a szer erős nyugtatók, szorongásoldó gyógyszerek, antidepresszánsok, altatók hatóanyaga, csak receptre, személyi igazolvánnyal szerezhető be, kábítószer alapanyagaként is használják. Orvosi felügyelet, előzetes vizsgálat nélküli alkalmazása életveszélyes, benzodiazepin-túladagolás okozta mérgezés okozta több világsztár, így Michael Jackson és Whitney Houston halálát is.

A sértett utolsó napjait elemezve a Váci Rendőrkapitányság nyomozói kiderítették, hogy az idős férfi egy hete ismerkedett meg egy nővel egy internetes oldalon. A férfi magányra, a koronavírus félelme miatti egyedüllétre panaszkodott. Az asszony gondoskodást, segítséget, ápolást, szeretetet ígért az egyedülálló férfinek. A lépre csalt sértett október 7-én vitte kocsijával otthonába a világhálón megismert nőt. A nő fürdővizet készített, ebédet, kávét főzött, rendet tett a férfi lakásban. A sértett a kávé elfogyasztása után semmire nem emlékszik, másnap tért magához, egyedül, a nő eltűnt, ahogy a pénze is.

A váci rendőrök a sértett számítógépén talált adatok segítségével megállapították az alkalmi partner személyazonosságát, a nőt kistarcsai otthonából 2020. október 9-én kora reggel állították elő.

Fotó: Police.hu

Az őrizetbe vett 43 éves asszony kihallgatásán nem tett vallomást, azt sem volt hajlandó elárulni, milyen gyógyszert használt, a házkutatás során otthonában nem találtak a sértett elkábítására alkalmas készítményt. A nővel szemben rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Váci Rendőrkapitányság, a bíróság október 12-én elrendelte letartóztatását. A rendőrség informatikai szakértői vizsgálják, hogy az asszony hány sértettel ismerkedhetett meg korábban az interneten, hány férfit kábíthatott még el, foszthatott ki, akik szégyelltek feljelentést tenni.

Molnár László budapesti büntetőjogász a Magyar Nemzetnek elmondta: mivel a sértett nem magától vagy véletlenül került védekezésre képtelen, magatehetetlen állapotba, hanem ezt nagy valószínűséggel a gyanúsított idézte elő, szándékosan, ezért rablás miatt kell felelnie. Ha a sértett állapotának kialakulásához nem lett volna köze, akkor csak az enyhébb minősítés alá eső kifosztás bűntett elkövetése miatt vonnák felelősségre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.