A magyar oltási program sikerét a keleti vakcináknak köszönhetjük

Menczer Tamás közölte: a magyar oltási program Európa legsikeresebbje és legeredményesebbje.

Magyar Nemzet
2021. 05. 25. 17:03
MENCZER Tams
Menczer Tamás a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelõs államtitkára felszólal az azonnali kérdések órájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. szeptember 28-án Fotó: Bruzák Noémi Forrás: MTI/Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hende Csaba (Fidesz) – elismerését fejezve ki a védekezés rendületlenül helytálló hőseinek – azt hangsúlyozta: egyre megnyugtatóbbak a járványügyi adatok, ez pedig azt mutatja, hogy a harmadik hullámot az oltásokkal sikerült letörni.

– Noha sok korlátozás megszűnt, a vírus még itt van, így továbbra is szükség van az alapvető védelmi intézkedésekre

– tette hozzá, megemlítve, hogy Magyarország minden nyugat-európai országnál védettebb a járvány ellen, ehhez pedig arra volt szükség, hogy minél több vakcinát biztosítson a kormány. Hende Csaba megjegyezte: mindeközben a baloldal kerékkötője volt a védekezésnek, tevékenysége szégyenkezésre adott okot.

Hende Csaba elmondta, továbbra is szükség van a védelmi intézkedésekre Fotó: Kurucz Árpád

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára kiemelte:

a magyar oltási program Európa legsikeresebbje és legeredményesebbje, ennek oka pedig, hogy keleti vakcinákat is használunk.

Elmondta: ilyen oltóanyagot kapott a beoltottak kétötöde, ennek révén pedig másfél-két havi előnyben vagyunk a gazdaság újraindítása terén. Az államtitkár megjegyezte: az oltásellenes baloldal végig támadta az életmentő vakcinákat, azoknak az életét kockáztatva, akikért felelősséggel tartozna, majd amikor csúnyán lelepleződött, úgy tett, mintha nem történt volna semmi.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.