A magyar rendőrség újra ellenőrizhet az osztrák és a szlovén határon

A koronavírus-járvány elleni védekezés részeként csütörtöktől a rendőrség újra ellenőrizhet az osztrák és a szlovén határon – közölte a rendőrség a honlapján. Később az MTI-hez eljuttatott közleményében az ellenőrzés menetéről is írt az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).

Forrás: MTI2020. 03. 12. 21:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kommunikációs szolgálatuk közleménye szerint osztrák viszonylatban Magyarország területére belépni a nemzetközi forgalom számára – bármely ország állampolgárai részéről – Hegyeshalom, Sopron és Rábafüzes közúti határátkelőhelyeken lehet. A magyar és az osztrák állampolgárok a már felsorolt átkelőhelyeken túl igénybe vehetik a határátlépéshez Kópháza, Kőszeg, Bucsu és Szentpéterfa közúti határátkelőhelyeket.

Szlovén viszonylatban Magyarország területére belépni a nemzetközi forgalom számára – bármely ország állampolgárai részéről – Tornyiszentmiklós, Rédics közúti határátkelőhelyeken lehetséges. A magyar és a szlovén állampolgárok a felsorolt átkelőhelyeken túl igénybe vehetik a határátlépéshez Pince közúti határátkelőhelyet.

Az ORFK későbbi közleményében azt írta: a kormány döntése alapján ideiglenesen visszaállított határforgalom-ellenőrzés során a rendőrök igazoltatják és megkérdezik úticéljukról a Magyarország területére belépni szándékozókat. Mind a magyar, mind a külföldi állampolgárokat nyilatkoztatják arról, hogy fertőzött területről érkeztek-e.

A magyar állampolgárokat beléptetik Magyarország területére, majd – az utazási előzmények alapján – egészségügyi személyzet közreműködésével döntenek arról, hogy szükséges-e kéthetes hatósági házi karantén elrendelése. Fertőzés gyanúja esetén a mentőszolgálat kórházba szállítja az érintettet – emelték ki.

A beléptetett, Magyarországon átutazó külföldieknek a hatóságok egy úgynevezett tranzitútvonalat határoznak meg, kijelölt pihenőhelyekkel és benzinkutakkal, hogy a lehető leggyorsabban áthaladhassanak az országon.

A Kínából, a Dél-Koreából, az Iránból és az Olaszországból személyforgalomban érkező külföldi állampolgárok beléptetését a rendőrség megtagadja.

„Az intézkedések az új koronavírus terjedésének megelőzését és a magyar emberek biztonságát szolgálják” – fogalmazott a rendőrség.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.