A magyar szuverenitás helyreállítását jelentette a rendszerváltás

A magyar szuverenitás helyreállítását is jelentette a rendszerváltáskor a parlament létrejötte – mondta Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Forrás: MTI2020. 05. 01. 12:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országgyűlés szombaton ünnepi ülésnapon emlékezik arra, hogy harminc évvel ezelőtt tartotta alakuló ülését a rendszerváltás utáni első szabad választások eredményeként létrejött parlament.

Németh Zsolt elmondta: a jelenlegi Országgyűlésben hatan vannak, akik a parlament harminc évvel ezelőtti megalakulásakor is képviselők voltak. Köztük öten folyamatosan képviselők voltak.

A fideszes politikus azt mondta: a rendszerváltozás sikeres volt. Ez többek között annak köszönhető, hogy volt ehhez egy többé kevésbé egységes politikai akarat, egy társadalmi konszenzus.

Kiemelte: sajnálatosnak tartja, hogy a jelenlegi ellenzék nem tud elvonatkoztatni attól, hogy ellenzékben maradjon, így vélhetően nem tudnak egy közös politikai nyilatkozatot elfogadni a szabad Országgyűlés megalakulásáról, hogy egy nemzeti minimumot, közös alapot alakítsanak ki a politikai életen belül.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.