A mai napon jár le a Diákhitel1 igénylésének a határideje

A szabad felhasználású Diákhitel1 igénylésének és keretemelésének június 15-ei, hétfői határidejére hívta fel a figyelmet Magyar Péter, a Diákhitel Központ vezérigazgatója az MTI-nek eljuttatott közleményében.

Forrás: MTI2020. 06. 15. 18:29
null
Diákhitel Fotó_Kallus György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vezérigazgató emlékeztetett, a kormány áprilisban döntött arról, hogy a koronavírus- járvány okozta helyzet miatt meghosszabbítja június 15-ig a határidőt; szintén eddig lehet az első szemeszterre visszamenőleg is igényelni a Diákhitel1-et.

A nehéz helyzetbe került felsőoktatási hallgatók akár 700 ezer forint szabad felhasználású, rendkívül kedvező kamatozású pluszforráshoz juthatnak, ha még hétfőn leadják az igénylésüket, akár papíralapon, akár elektronikus formában – írta.

Azok a hallgatók, akik most leadják az igénylésüket, akár két héten belül megkapják a Diákhitel Központtól a kért összeget.

Aki kifut a határidőből, legközelebb már csak a 2020/2021-es őszi tanévben igényelhet ismét Diákhitel1-et – tette hozzá.

A Diákhitel1 kamata továbbra is történelmi mélyponton, 1,99 százalékon áll – emlékeztetett Magyar Péter.

A vezérigazgató hangsúlyozta, hogy a rendkívül alacsony kamatnak és a diákhiteleknél alkalmazott családtámogatási intézkedéseknek köszönhetően a tavalyi azonos időszakival összehasonlítva idén több mint 50 százalékkal több hallgató igényelt Diákhitel1-et. Csak tavaly több ezer édesanyának engedte el a Diákhitel Központ a fennálló diákhitel-tartozás 50, illetve 100 százalékát a második és a harmadik gyermek megszületése után.

Közölte azt is, a teljesen kamatmentes, szabad felhasználású, maximum félmillió forintig igényelhető Diákhitel Pluszt hétfőig már több mint 13 ezren igényelték.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.