A Medárd napjával kezdődő héten is változékony idő várható

Napsütésre, de záporokra, zivatarokra és többfelé akár 30 Celsius-fokra is készülni kell.

Forrás: MTI, met.hu2020. 06. 07. 15:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jövő héten is változékony lesz az időjárás. Napsütésre, de záporokra, zivatarokra is készülni kell. Emellett napközben többfelé akár 30 Celsius-fokig is melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el a távirati irodának.

Hétfőn napközben a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett közepesen és erősen felhős idő lesz, erőteljes gomolyfelhő-képződéssel. A legtöbb napsütés az Alföld déli és keleti részén valószínű. Többfelé várható eső, zápor, zivatar, néhol felhőszakadás, jégeső is lehet. Legkisebb eséllyel a Dunántúl északnyugati harmadán valószínű csapadék. A zivatarok körül viharos szélrohamok is várhatóak. A legalacsonyabb hőmérséklet 12–17 fok között valószínű. A legmagasabb hőmérséklet 21–29 fok között alakul, a Dunántúl nyugati felén lesz hűvösebb.

Kedden néhány órára kisüthet a nap. Többfelé várható zápor, zivatar, néhol felhőszakadás is lehet. A minimális hőmérséklet 12–17, a maximális hőmérséklet 20–27 fok között várható.

Szerdán és csütörtökön akár hosszabb napos időszakok is lehetnek. Többfelé várható zápor, zivatar. A leghidegebb órákban 12–17 fok lesz. Napközben 22–27 fokig melegszik a levegő.

Pénteken nyugaton több, keleten kevesebb napsütés várható, keleten többfelé alakul ki zápor, zivatar, a Dunántúlon néhol lehet záporeső. A minimális hőmérséklet 12–17, a maximális hőmérséklet 22–28 fok között valószínű.

Szombaton a több-kevesebb napsütés mellett keleten szórványosan, nyugaton helyeként alakul ki zápor, esetleg zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet 13–18, a legmagasabb 23–30 fok között alakul.

Vasárnap is lesz több-kevesebb napsütés. Szórványosan alakul ki zápor, zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet 13-19, a legmagasabb 23–30 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.