A megváltozott munkaképességű emberek komoly segítséget nyújtanak

A koronavírus elleni védekezés érdekében egészségügyi maszkok gyártását kezdte meg a megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató, állami tulajdonú Kézmű Nonprofit Kft.

Forrás: MTI2020. 03. 20. 21:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Most a megváltozott munkaképességű emberek komoly segítséget nyújtanak a koronavírus által leginkább veszélyeztetetteknek – jelentette ki a szociális ügyekért felelős államtitkár pénteken az M1 aktuális csatornán.

Fülöp Attila erről annak kapcsán beszélt, hogy a koronavírus elleni védekezés érdekében egészségügyi maszkok gyártását kezdte meg a megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató, állami tulajdonú Kézmű Nonprofit Kft.

A politikus közölte: az általuk gyártott mosható maszkokat elsőként az ápoló-, gondozóotthonokban élő idősek és az ott dolgozók kapják. A maszkok későbbi elosztásáról az operatív törzs dönt majd – tette hozzá.

A műsorban elhangzott, hogy naponta maximum 30 ezer maszk gyártására elegendő a kapacitás, a legyártható mennyiség a rendelkezésre álló alapanyag függvénye.

Az államtitkár tájékoztatása szerint a Kézmű Nonprofit Kft. a legnagyobb varrókapacitással rendelkező állami cég, amely összesen kilencezer – köztük nyolcezer megváltozott munkaképességű – embert foglalkoztat. Közülük több mint ezer varrónő tud segíteni a maszkok elkészítésében.

Fülöp Attila hangsúlyozta: általában arról szólnak a híradások, hogy a kormány és a társadalom milyen támogatást tud nyújtani a megváltozott munkaképességű és a fogyatékossággal élő embereknek. Most megfordult a helyzet, mert ezek az emberek nyújtanak komoly segítséget azok számára, akik jelenleg a leginkább veszélyeztetettek – hangoztatta Fülöp Attila.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.