A megyéspüspökök határoznak a nyilvános liturgiákról

Az egészségügyi előírások figyelembevételével döntenek majd a szentségek kiszolgáltatásának módjáról.

Forrás: MTI2020. 05. 16. 21:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megyéspüspökök a helyi körülmények és lehetőségek, valamint az egészségügyi előírások figyelembevételével dönthetnek a nyilvános liturgiákról és a szentségek kiszolgáltatásának módjáról Budapesten is – közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia szombaton az MTI-vel.

Közleményükben azt írták, mivel hétfőtől az új járványügyi szabályok életbe lépésével megszűnnek a kijárási korlátozások Budapesten, és azokon a helyeken, ahol eddig a nyilvános liturgiák szüneteltek, az MKPK május 1-jén kiadott rendelkezéseivel és a helyi szabályokkal összhangban az egyes megyéspüspökök a helyi körülmények és lehetőségek, valamint az egészségügyi előírások figyelembevételével döntenek majd a liturgia nyilvános végzéséről, illetve a szentségek kiszolgáltatásának módjáról.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton közölte: Orbán Viktor miniszterelnök bejelentésének megfelelően vasárnap éjfélkor megszűnnek a kijárási korlátozások Budapesten is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.