A migrációs akcióterv kísértetiesen hasonlít a Soros-tervre

A fideszes Hörcsik Richárd szerint a baloldal saját kiábrándult választói helyett új szavazókat importálna.

Magyar Nemzet
2020. 12. 15. 11:50
Kontrát Károly szerint vizsgálni kell a korábbi kabinetek kifizetéseit
Kontrát Károly szerint vizsgálni kell a korábbi kabinetek kifizetéseit Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Napirend előtti felszólalásában Hörcsik richárd arról beszélt a parlamentben, hogy az európai jogállamiságon esett volna csorba, ha elfogadják a jogállamisági mechanizmust, hiszen az arról szóló rendeletben nem rögzítették, hogy mit mivel szankcionáltak volna, nem voltak meghatározva sem az eljárás megindításának sem lezárásának feltételei, és a jogorvoslati lehetőség sem szerepelt benne. A Fidesz képviselője szerint az Európai Tanács kiküszöbölve a csorbát, amivel az egész EU nyer, és a valódi jogállamiság szempontjából ennek azért van jelentősége, mert

sikerült megakadályozni egy olyan mechanizmus létrejöttét amely által Brüsszel az unós források megvonásával zsarolhatta volna a migrációt elutasító tagállamokat. Olyan gumiszabályt fogadtak volna el, amely lehetővé tette volna, hogy a tagállamok akaratát minősített többségi szavazással felül lehessen írni.

A Fideszes honatya emlékeztetett: a migrációs akcióterv értelmében 34 millió illegális bevándorló akarnának szavazati jogot adni, ami szerinte meghívót jelentene a bevándorlásra, és újabb tömegek indulnának emiatt a Európa felé. Ez az akcióterv félelmetesen hasonlít ahhoz, amit maga Soros György tett közzé 2015-ben – hangsúlyozta Hörcsik Richárd, aki szerint a baloldal saját kiábrándult választói helyett új szavazókat importálna. Olyanokat, akik nem európai értékekért hanem csak a jólét reményében érkeztek Európába.

Válaszában Kontrát Károly arról beszélt, ma a biztonság legfontosabb érték, és Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa.

A migránsok ugyanakkor egyre nagyobb számban jelennek meg hazánk határain. Emlékeztetett: jelentősen nőtt idén az illegális határátlépők és az elfogott embercsempészek száma is. Újabb jelentős tömegek indulhatnak el a migrációs akcióterv miatt Európa felé – vélekedett a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

A kormány ezt határozottan elutasítja, de a V4-es országok és további öt tagállam sem tudják elfogadni a „kötelezőt szolidaritást”. Kontrát Károly megismételte a kormány álláspontját, miszerint a külső országokban kell támogatni a menekülteket, és ki kell mondani senki nem léphet jogellenesen az Unió területére, a külső határokat pedig meg kell védeni.

– Magyarország nem lesz bevándorló ország – hangsúlyozta az államtitkár.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.