A migránsok nem tartják be a járványügyi szabályokat

Több európai államban az átlagnál jóval magasabb a migránshátterűek aránya a koronavírusos páciensek között.

Munkatársunktól
Forrás: MTI2021. 03. 10. 10:30
null
Egy rendőr tájékoztatja a stockholmi pályaudvarra érkező illegális bevándorlókat 2015. szeptember 12-én. Ezen a napon mintegy 250 migráns érkezett vonattal a svéd fővárosba. Fotó: MTI/EPA/Jonas Ektsromer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyes országokban az átlagnál jóval magasabb a migránshátterűek aránya a koronavírussal fertőzött betegek között.

Különböző statisztikák szerint Németországban a legsúlyosabb állapotú koronavírusos betegek 50 százaléka migránshátterű közölte Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerdán az M1 aktuális csatornán szerdán. Szavai szerint amellett, hogy a növekvő illegális bevándorlás is fokozza a járványt, mivel az érkezők egészségügyi állapotáról semmit nem lehet tudni,

a migránsok gyakran nem tartják magukra nézve érvényesnek azokat a szabályokat, amelyeket nem az ő közösségük hozott.

Hozzátette: több európai országban a bevándorló-hátterű emberek aránya már közelíti vagy meg is haladta a lakosság tíz százalékát. Bakondi György azt is hangsúlyozta, hogy ezek az adatok nem az újonnan érkező migránsokról, hanem a már korábban érkezett, valamilyen jogcímen legálisan az országban tartózkodó bevándorlókról szólnak. A legfrissebb határrendészeti adatokat ismertetve szakember közölte:

idén eddig 18 300 határsértőt tartóztattak fel és 194 embercsempészt fogtak el Magyarországon, ami jóval magasabb az előző év első két hónapjának adatainál.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.