A miniszterelnök fia, Orbán Gáspár is letette a tiszti esküt

A Magyar Honvédség történetében a tisztavatás mindig kiemelkedő jelentőségűnek számított.

Forrás: Mandiner.hu2020. 08. 21. 10:11
null
Fotó: Vivien Cher Benko
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A miniszterelnök közösségi oldalára feltöltött videójából látszik (a 15. másodpercnél), hogy fia, Orbán Gáspár is letette a tiszti esküt a fővárosi Kossuth téren rendezett tisztavatáson, augusztus 20-án, csütörtökön – írja a Mandiner.

A Magyar Honvédség történetében a tisztavatás mindig kiemelkedő jelentőségűnek számított. A tisztavatás megvalósítási formái és a végrehajtás helyszínei változtak a történelem során, de a ceremónia ünnepélyessége változatlan maradt.

A Szolnok TV tavaly június 7-én számolt be arról, hogy 22 katona, köztük Orbán Gáspár is letette a katonai esküt a megyeszékhelyen, miután elvégezték a Magyar Honvédség 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár kiképző századának kiképző tanfolyamát. A tudósítás szerint a 22 honvéd kemény, különleges kiképzésen vett részt. A testnevelés mellett többek között tanítottak nekik katonai közelharcot, tájékozódást, valamint határvédelmi gyakorlat is szerepelt a programban, hiszen az illegális bevándorlás megállítása most ez egyik legfontosabb feladat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.