A minőségi újságírás nem a szűk szakmai kisebbségé

A Jótollú magyar újságíró díjat nem a magam, hanem a sok-sok barátom, újságírótársam teljesítménye miatt vettem át, akikkel húsz-harminc éve együtt dolgozunk – jelentette ki Gajdics Ottó.

2019. 03. 18. 11:12
GAJDICS Ottó
A neves szerkesztő elsőként kapta meg az elismerést Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A díjat nem a magam, hanem a sok-sok barátom, újságírótársam teljesítménye miatt vettem át, akikkel húsz-harminc éve együtt dolgozunk – jelentette ki a Magyar Nemzetnek Gajdics Ottó, a Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője, akit annak kapcsán kérdeztünk, mit jelent számára a Jótollú magyar újságíró díj.

– Azért is tartom nagyon fontosnak az elismerést, mert miközben folyamatosan azt éltük át, hogy a magát függetlennek, objektívnek tartó másik oldal rendre többféle kitüntetéssel ismeri el a sajátjait, nálunk alig-alig van olyan elismerés, amit a mieink megkaphatnak. Az világosan látszik 1990 óta, hogy az ő díjaikhoz nem férünk hozzá, és nem azért, mert rosszabbak vagy tehetségtelenebbek vagyunk, hanem mert nem tagadjuk el, hogy milyen értékrend mentén dolgozunk – fogalmazott Gajdics Ottó.

A neves szerkesztő elsőként kapta meg az elismerést Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Hozzátette, éppen ezért nagy boldogság töltötte el, amikor a Médianéző Központ és a Nézőpont-csoport megalapították ezt a díjat, amivel elismerik: ezen az oldalon is vannak jó tollú újságírók. A neves újságíró-szerkesztő első díjazottként most bekerült a kuratóriumba, és mostantól évről évre adnak majd elismerést olyan újságíróknak, akik legalább olyan jók, ha nem jobbak, mint a másik oldalon munkálkodók.

A díj alapításának céljáról a Médianéző Központ igazgatója lapunknak elmondta: Azon a helyzeten akartak változtatni, hogy az elmúlt 30 évben egy szűk kisebbség próbálta meghatározni, hogy mi a minőségi újságírás, és kik a jó tollú zsurnaliszták.

Boros Bánk Levente arról is beszélt, hogy ma is vannak, akik megfellebbezhetetlenül akarják megmondani, mi a minőségi újságírás, a valódi teljesítmény, de beindultak az ezzel ellentétes irányú változások.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.