A nagycsaládosok támogatják a Liget-projekt megvalósítását

A fővárostól kérte a Gyermek- és Ifjúsági Színház megépítését a Nagycsaládosok Országos Egyesülete .

Csekő Imre
2020. 06. 03. 13:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) közleményben arra kérte a főváros vezetését, hogy a gyermekes családok, a fiatal generációk érdekében vonja vissza javaslatát, amellyel utólagosan akarják megakadályozni a Gyermek- és Ifjúsági Színház megépítését a Városligetben.

A dokumentumban a nagycsaládosok azt írták, egyesületük képviseltette magát a Városligetet érintő egyeztetéseken. – Őszintén tudtunk örülni annak, hogy a legkisebbektől a nagyobb gyermekekig számtalan szabadidős lehetőség áll majd a családok rendelkezésére – fogalmaztak a közleményben, hozzátéve, hogy ez a játszóterek megújulására éppúgy vonatkozik, mint a Gyermek- és Ifjúsági Színházra.

– A liget a családoké is. Kérjük, hogy vegyék figyelembe, mi is szeretnénk múzeumba vinni gyermekeinket, sétálni a ligetben a gyermekszínházi előadást követően, vagy épp az Új Nemzeti Galéria egyik kiállításának megtekintése után – áll a NOE közleményében, amelyben azt is hangsúlyozták, a gyermekes családok is szeretnének örülni a Liget-projektből adódó kulturális lehetőségeknek, s akár fővárosiként, akár vidékiként élvezni az új, elismerten világszínvonalú kulturális beruházás előnyeit.

A nagycsaládosok azt is kiemelték, a Liget Budapest projekt befejezésére a források megvannak, az egyeztetések megtörténtek, és ezért a családok várják azt. – Kérjük, hogy ne akadályozzák a projekt befejezéséhez szükséges múzeumok és a színház meg- és újjáépítését – fogalmazták meg igényüket a nagycsaládosok.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.