A NAV és a bíróság is vizsgálódhat

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) fordul Ács Rezső, Szekszárd Fidesz–KDNP-s polgármestere, miután szombaton a város közgyűlésének balliberális többsége nem engedte kivizsgálni, két tagjuk miért nem adott arról igazolást, hogy nincs köztartozása. A kérdést napirendre sem engedték venni.

2020. 09. 01. 11:46
null
A járványügyi indokokat tartalmazó igazolási kérelmeket 2021. június 30-ig érdemes benyújtani a cégeknek Fotó: Róka László Forrás: MTVA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint azt korábban megírtuk: törvényességi észrevételt tett múlt csütörtökön a Tolna Megyei Kormányhivatal a szekszárdi közgyűlésnek amiatt, hogy két balliberális képviselő nem szerepel a köztartozásmentesek adatbázisában.

A felvételt az adatbázisba már tavaly, az önkormányzati választás után kérnie kellett volna a politikusoknak. Bomba Gábor, az Éljen Szekszárd! frakcióvezetője és Csötönyi László azonban ezt nem tette meg, enélkül pedig nem is lehetnének képviselők. Ács Rezső lapunknak korábban rámutatott arra is: Csötönyi mellesleg éppen annak a bizottságnak az elnöke, amelynek ezt az ügyet tavaly, a harmincnapos határidő lejárta után ki kellett volna vizsgálnia. Márpedig ennek hiányában megkérdőjeleződik több olyan fontos döntés jogszerűsége is, amely az elmúlt tíz hónapban született. Kérdés továbbá, hogy a két politikus jogosan vette-e fel a képviselői tiszteletdíját és más juttatásait.

Miután a szekszárdi közgyűlés szombaton nem is tárgyalta a kérdést, a Tolna Megyei Kormányhivatal várhatóan bírósághoz fordul a balliberális politikusok ügyében. – Magam pedig a NAV-nál tisztázom, hogy a két politikusnak volt-e, van-e bármilyen köztartozása – hangsúlyozta lapunknak Ács Rezső.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.