A négylábúak miatt van újra viszály a szigetszentmiklósi szivárványos koalícióban

A polgármester egyszemélyi döntése értelmében Szigetszentmiklós eladja a Gyári úti kutyaiskolát. Nagy János szerint az eladási ár töredékéért új telepet lehet létrehozni, de a helyi DK-szervezet szerint van az a családi ezüst, amitől nem válik meg az ember. Újabb repedés a szivárványos koalíció tömbjén.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 02. 24. 10:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jó lenne végre, ha a józan szakmaiság hatná át a »városvezetés« szándékait egy korrekt költségvetés megtervezésével a továbbiakban. Egy város vezetése hosszú távú felelősség” – fogalmaz a Demokratikus Koalíció (DK) szigetszentmiklósi szervezete abban a Facebook-posztjában, amelyben Nagy János polgármester egyszemélyi döntését bírálja. A városvezető a Gyári úti kutyaiskola értékesítése mellett döntött. A telep régi kedvence a kutyásoknak, ezért a felháborodás.

A DK szigetszentmiklósi szervezete tiltakozik a kutyaiskola eladása ellen Forrás: Facebook/DK Szigetszentmiklós

A DK-szervezet posztja szerint a legutóbbi frakcióülésen „Ladányi Sándor (MSZP) képviselőtársunk már jelezte is, hogy megkereste őket egy érdeklődő. Mi viszont úgy gondoljuk, hogy ez helytelen lépés.” A közleményt kiadó hozzáteszi: „Az Összefogás-koalíció választási programjában kiemelt helyen szerepelt a Demokratikus Koalíció kezdeményezésére az állatvédelem. Komoly előrelépés eddig nem történt ezen a területen az elmúlt másfél évben. Most viszont nagy baj is lehet, mert 150 millió forintos áron szerepel a bevételi oldalon a telep eladása.”

Nagy János kitart az elképzelése mellett. Ő is Facebook-közleményt adott ki, amelyben úgy fogalmaz: „Én tárgyaltam helyi állatorvossal ennek a kivitelezési lehetőségéről, én javasoltam azt, hogy a kutyaiskola területén (ami önkormányzati tulajdon) legyen további kutyafuttató külön nagytestű és kistestű kutyusoknak is. A jelzett ingatlan esetleges eladása után befolyó összegből a terület értékének töredékéből nagyobb kutyafuttatókat és kutyaiskolát parkolásra alkalmas területtel tudnánk vásárolni úgy, hogy a városnak maradna még kerete egyéb beruházásokra, fejlesztésekre is.”

A szivárványos koalíció támogatásával mandátumhoz jutó polgármester nem először kerül szembe a DK-val. Január elején menesztette korábbi tanácsadóját, a DK-s Jószai Attilát, új bizalmasa, a kabinetfőnök korábban MSZP-s polgármester volt Halásztelken.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.