A Nemzeti Állatvédelmi Program megújítása elengedhetetlen

A Nemzeti Állatvédelmi Program megújításának és végrehajtásának konzultáción és széles társadalmi együttműködésen kell alapulnia – hangsúlyozta a program végrehajtásáért felelős miniszteri biztos pénteki veszprémi sajtótájékoztatóján.

Forrás: MTI2020. 10. 16. 17:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ovádi Péter hangsúlyozta, hogy a program legfontosabb elemei közé tartozik az ivartalanítási program folytatása, amelyre tavaly 100 millió forintot fordított a kormány.

Ezen kívül fontos fellépni a szaporítókkal szemben, akik a jogszabályokat és előírásokat be nem tartva, megfelelő tudás és a szükséges engedélyek nélkül szaporítják az állatokat – mondta Ovádi Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselője. A program fontos eleme, hogy a felelős állattartást már az iskolásokkal meg kell ismertetni – hangsúlyozta.

A gyepmesteri telepek működését a program részeként felül kell vizsgálni – fűzte hozzá.

Emlékeztetett: a kormány 2013-ban programot indított annak érdekében, hogy minden négy hónaposnál idősebb kutyát egyedi jelöléssel lássanak el az azonosíthatóság érdekében

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.