A nemzeti gondolat őrzői

Magyar Nemzet
2019. 10. 11. 8:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Európát időről időre birodalmi törekvések sújtják, ennek tudhatóak be a XX. század világégései, a nácizmus és a kommunizmus tragédiái. Most, a XXI. században is jelen van az imperialista logika, amely a nemzetek feletti Európa eszméjében ölt testet. Az egyensúlyt pedig a nacionalista erők állíthatják vissza, s ma a nemzeti gondolat közép-európai őrei Magyarország és Lengyelország – jelentette ki Orbán Balázs, a Miniszterelnökség stratégiai államtitkára Lukasz Kobeszko: A jó változás Lengyelországban 2015–2019 című könyvének csütörtöki bemutatóján.

G. Fodor Gábor, a Századvég Alapítvány igazgatója a bemutatón arról beszélt, megnyílt egy cselekvési tér, amelyben a magyar és a lengyel igazság utat találhat magának. A könyv egyik erényeként említette, hogy közérthetően mutatja be, a lengyel kormány – amelynek a magyar kabinethez hasonló vitája van Brüsszellel és a liberális elittel – a szuverenista célok megvalósítása érdekében miért az adott eszközöket választotta. A kötet a Századvég Alapítvány kiadásában, a Waclaw Felczak Lengyel–Magyar Együttműködési Intézet támogatásával jelent meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.