A nemzeti kiberbiztonsági konferenciára idén online formában kerül sor

A konferencia célja, hogy segítsék az emberek tájékoztatását az internet biztonságos használatáról.

Forrás: MTI2020. 10. 29. 18:08
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Online tartják meg az idei nemzeti kiberbiztonsági konferenciát november végén.

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete csütörtökön az MTI-vel azt közölte: az online visszaélések és a digitális készségek témakörére épülő konferencia célja, hogy segítsék az emberek tájékoztatását az internet biztonságos használatáról, bemutatva a potenciális kiberfenyegetéseket.

A rendezvényen szó lesz egyebek között az egészségügyet támadó zsarolóvírusokról, továbbá az etikus hacker és a társadalom viszonyáról.

Közleményükben azt írták: a robbanásszerű technológiai fejlődés időszakában kiemelt fontosságú a kiberbiztonság megteremtése és fenntartása. A koronavírus-járvány következtében az állami és a magánszektor digitalizációja is felgyorsult – jelezték, hozzátéve, az otthoni munkavégzés és a digitális távoktatásra történő áttérés is több kihívást és megoldandó problémát tárt fel.

A nemzeti kiberbiztonsági konferencia online elérhető kerekasztal-beszélgetései – amelyek kapcsolódnak az európai kiberbiztonsági hónaphoz – november 29-30-án lesznek.

A konferencia elérhető lesz az esemény honlapján. Előzetes regisztrációra nincs szükség – közölte a kibervédelmi intézet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.